• DOLAR 32.56
  • EURO 35.016
  • ALTIN 2434.696
  • ...
Van Peygamber Sevdalıları`ndan `23  Ekim` Mesajı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN - Van Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından, Van depreminin yıldönümü nedeniyle yapılan yazılı açıklamada, kainatta hiçbir şeyin Allah`u Teala`nın izni olmadan meydana gelmeyeceği gerçeğine dikkat çekildi. Yaşanılan depremin ve getirdiklerinin de Allah`ın izni dahilinde meydana geldiği belirtilen açıklamada, \"Allah kullarına zulmedici değildir. Bilakis kullar kendi nefislerine zulmederler. Olur ki, siz bir şeyden hoşlanmazsınız, hâlbuki hakkınızda o bir hayırdır. Yine olabilir ki siz bir şeyi seversiniz, halbuki hakkınızda o bir şerdir. Allah bilir siz bilmezsiniz. (Bakara 216)\" ayeti hatırlatıldı.

 

Açıklamada, şu ana kadar 11 binden fazla irili ufaklı artçı sarsıntıların meydana geldiği hatırlatılarak, yaşanan bu sarsıntıların bir uyarı hükmünde kabul edilmesi gerektiği vurgulandı.

 

Deprem sonrası Van`ın yanı sıra Türkiye`nin birçok yerinden gelen yardımlarla Van`ın kendini toparladığı ifade edilen açıklamada, deprem sonrası ailelere teslim edilen konutlarla beraber halkın sıkıntılarının bir nebze de olsa giderildiği belirtildi.

 

Geçen yıl yaşanan depremlerde hayatını kaybeden vatandaşlar için başsağlığı dilenen açıklamanın sonunda, \"Depremin bizler için hayırlara vesile olmasını Allah`tan niyaz ediyoruz. Depremde vefat eden 644 kardeşimiz için Allah`tan rahmet diliyor, yakınlarına sabr-ı cemil diliyoruz. Bu depremlerin bir daha yaşanmamasını Allah`tan niyaz ediyoruz. Allah bizleri hadiselerden ibret alanlardan eylesin\" sözlerine yer verildi. (Fırat Arslan - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir