• DOLAR 32.59
  • EURO 34.884
  • ALTIN 2502.57
  • ...
Deprem Yeni Bir Van Doğurdu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN - Bem-Bir-Sen Van Şube Başkanı Harun Altın tarafından yapılan açıklamada, birlik ve beraberliğin kısa sürede Van`ı ayağa kaldırdığı vurgulanarak, \"Van`ımız, yeniden can buldu, Büyük Van oldu… 23 Ekim ve 9 Kasım 2011 tarihlerinde büyük bir deprem felaketi yaşadık. Konutlarımız, işyerlerimiz, okullarımız, yurtlarımız, hastanelerimiz yıkıldı. İlimizin alt ve üstyapısı harap oldu. En acısı da 644 hemşerimizi kaybettik\" dedi.

 

Depremin yıldönümü olan 23 Ekim gelmeden felaketin izlerinin silindiğini ifade eden Altın, şöyle devam etti: \"Binlerce konut yapıldı… Çadır kentlerden konteynerlere taşınmıştık, Şimdi de kalıcı konutlarımıza taşınıyoruz… On binlerce kişiye az hasarlı parası verildi… Ağır hasarlı hemşerilerimize kredi imkânı sağlandı. Tarım ve hayvancılıkta büyük destekler verildi.

 

Su şebekemiz yenilenerek ilimizin 40-50 yıllık su ihtiyacı karşılanmış oldu. Yollarımız, asfaltlandı ve ulaşımda kolaylıklar sağlandı. Yeni okullar ve yurtlar yapıldı. Yıkılan 1015 dersliğin yerine 2031 derslik yapıldı. Yeni yurtlar, lojmanlar, sağlık evleri… yapıldı.

 

Kısacası yeni bir Van inşa edildi.\" (Sedat Karatay - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir