• DOLAR 32.518
  • EURO 34.979
  • ALTIN 2424.55
  • ...
Depremde Faaliyet Yürütenler Çalışmalarını Sergiledi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN - Valilik bahçesinde deprem sürecinde yaptıkları faaliyetleri stant açarak tanıtan kamu kurum ve kuruluşlarını, Vali Münir Karaloğlu, AFAD Başkanı ve beraberindekiler tek tek gezdi.

Stant yetkililerinden bilgi alan Vali Karaloğlu, daha sonra yaptığı açıklamada depremin yıl dönümü nedeniyle düzenlenen organizasyonların aralıksız devam ettiğini belirtti.

Vali Karaloğlu yarın başbakan Recep Tayyip Erdoğan`ın 5 bin 341 konutun teslimi için geleceğini hatırlatarak, "Yaptığımız okullar, camiler, iş merkezleri, şehirlerin altyapı ve üst yapısı için gerçekleştirilen çalışmaların toplu açılışını yapacağız. Depremin 1. yıldönümünü hem anma programı ile hem de açılış programı ile tamamlayacağız. Burada gördüğünüz, deprem dönemlerinde krizi yönetirken hizmet eden kurumların çalışmalarının özetlemesinden ibaret. Ben emeği geçen bütün Bakanlıklarımıza, bütün kurumlarımıza Van adına teşekkür ediyorum" dedi.

Açılan stantlardan en çok ilgiyi çeken kurumlardan İl Müftülüğü ve İHH İnsani Yardım Vakfı, deprem boyunca yaptıkları faaliyetleri kısaca anlattı.

"Rabbim Bizleri Sahili Selamet Çıkarsın"
Van İl Müftüsü Nimetullah Arvas, depremin yaşandığı andan itibaren çadır mescitler ve daha sonrasında ise konteyner mescitler ve Kur`an Kursları kurarak halkın manevi ihtiyaçlarını karşılamaya çalıştıklarını ifade ederek, "Yaklaşık 35 bin vatandaşımıza ulaştık. Her hafta değişik programlar yaptık. Hemen aynı gün hiçbir vakti kaçırmadan ezanlarımızı okuduk. Bazı camilerimiz kapandı ancak açık olan camilerde biz namaza devam ettik. Ayrıca, Van`da dağıtılmak üzere yardımları 3 vardiya halinde 24 saat eksiksiz bir ay boyunca 525 personelimizle dağıtmaya çalıştık. Diyanet vakfımız 200 büyükbaş kurban gönderdi. 45 gün iki ayrı aş evi kurduk. 5 bin vatandaşımıza aş ikramında bulunduk. Bunun yanında mülki idare amirliğinin organizesinde en güzel şekilde bize düşen görevi ifa etmeye çalıştık. Rabbim bizleri sahili selamet çıkarsın" dedi.

Stantlarında en çok ilgiyi çeken Arapça Van yazılı tablo hakkında bilgi veren Arvas, "Tabloda Van yazıyor. Etrafında da Ayetel Kürsi var. Kırmızı yazıyla yazılan bölümde ise; `Allah`ım Muhammed Mustafa`nın hürmetiyle belaları zelzeleleri Van`dan def eyle. Sözlerinde birliktelik meydana getir. Aralarında muhabbet sevgi ve kardeşliği oluştur` yazıyor" dedi.

"Yardımlarımız Devam Ediyor"
Deprem sürecinde İHH İnsani Yardım Vakfı olarak çok yoğun faaliyetler oluşturduklarını söyleyen İHH Van Koordinatörü Ercan Çiplak ise, "Bu kapsamda 550 ailenin kaldığı bir konteynere kent kurduk. Yaklaşık 750 aileye idari anlamda hizmet ettik. Depremden hemen sonra aş evimizi Erciş`e konuşlandırdık. Daha sonra Van`a getirerek 5,5 ay boyunca 800 bin porsiyon sıcak yemek dağıtımı gerçekleştirdik. Mobil sağlık aracımızla konteyner kentlerde sağlık hizmeti verdik. Yetim kalan ailelerin 265 tane çocuğu yetim bursu bağladık. Yine ev eşyası giyim gıda paketlerimizi çok miktarda dağıttık. Çalışmalarımızı devam ettiriyoruz. Tespit ettiğimiz 500 tane çok mağdur aile var. Bunlar dul ve yetim aile. Giyim yardımlarımız devam ediyor. Depremden sonra okullar zarar görmüştü. Bu kapsamda 30 okulda 11 bin öğrencimizin masasına hediye paketi bıraktık" şeklinde konuştu. (Fırat Arslan-İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir