• DOLAR 32.387
  • EURO 35.096
  • ALTIN 2326.253
  • ...
"Çocuklarınızı camilerle buluşturun"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batman İl Müftü Turgut Erhan, Batman'da müftülükçe gerçekleştirilen cami-çocuk buluşmalarıyla ilgili İLKHA'ya açıklamalarda bulundu. Çocukları manen diri tutmak için zaman zaman bu tür etkinlikleri gerçekleştirdiklerini söyleyen Müftü Erhan, çocukların gönül dünyalarının doyumu için velilere de çağrıda bulundu. Erhan, velilerin çocuklarının ellerinden tutup camiye götürmeleri gerektiğini ifade etti.

Çocukları en güzel şekilde yetiştirmenin gayreti içerisinde olduklarını aktaran Erhan, "Zaman zaman Batman Müftülüğü olarak cami-çocuk buluşmaları gerçekleştiriyoruz. Hiç şüphesiz geleceğimizin teminatı çocuklarımızdır. Bu çocuklarımızı manen diri tutmak için, geleceği onlara çok iyi gösterebilmek için, onları milli ve manevi duygularla mücehhez hale getirebilmek için herkesin üzerine düşen bir takım vazife ve sorumlulukları vardır. Bizler de bu vazife ve sorumluluklardan yola çıkarak çocuklarımızı en güzel şekilde yetiştirmenin gayreti ve çabası içerisindeyiz." dedi.

"Çocuklarımıza camide çok rahat ortam hazırlıyoruz"

Çocukların manevi değerlerle özümsenmesi gerektiğine işaret eden Erhan, "Çocuklarımız çevre ve etrafında yaşamış olduğu manevi değerleri özümsemesi gerekiyor. Özellikle 4-6 yaş kurslarımızda, Kur’an kurslarımızda ve benzeri yerlerde okuyan çocuklarımızı zaman zaman camilerimizle tanıştırıyoruz. Camiye gelen çocuklarımıza; cami nedir, minber nedir, mihrap nedir, imam nedir, buralarda neler yapılır, insanlar günde 5 defa buraya niçin gelirler, niçin sadece insanlar Rablerinin huzurunda baş eğerler gibi konuları hem görsel anlamda gösteriyoruz hem de hayırlı bir nesil olmanın yol ve yöntemlerini burada bizzat yaşayarak görmüş oluyorlar. Cami-çocuk buluşmalarında çocuklarımızı camide çok rahat edebilecekleri bir ortama hazırlıyoruz. Aynı zamanda büyüklerin de çocuklara karşı nasıl davranması gerektiğini de zaman zaman aktarıyoruz ki, geleceğimiz olan çocuklarımız temel vazife ve görevlerini bizzat yaşayarak, beyinlerinde de idrak ederek yetişsinler." ifadelerini kullandı.

"Çocuklarınızın ellerinden tutup camiye getirin"

Çocukların sadece maddi değil, manevi dünyalarının da doyurulması gerektiğinin altını çizen Erhan, sözlerini şöyle devam etti: "Buradan velilere çağrıda bulunuyoruz; çocuklarımızı ileride manen kaybetmemek, onların manevi doygunluğa erişmelerini sağlamak, kalp ve gönül dünyalarını doyurmak için velilerimiz ellerinden tutup çocuklarını bizzat camiye getirsinler. Camide çocuklarını hocalara teslim etsinler. Sadece çocuklarımızın maddi gereksinim ihtiyaçlarını gidermek üzere görevli ve vazifeli değiliz. Onların manevi dünyalarını da doyurmamız gerekir. Velilerimiz çocuklarımızın gönlünü, kalbini okşayarak onları camiye getirirlerse evlatlarına karşı vazife ve sorumluluklarını da yerine getirmiş olurlar."  

"Gelecekte 'keşke' dememek için evlatlarımızı camiyle buluşturmalıyız"

Konuşmasının devamında Erhan, son olarak şunları kaydetti:

"Bu vazife ve sorumluluğu yerine getirdiğimiz zaman gelecekte ahu figan etmeyeceğimiz, keşke demeyeceğimiz bir nesli ortaya çıkarmış oluruz. Olumsuzlukları bertaraf etmek, neslimizi iyi yetiştirmeye bağlıdır. Bugün bütün psikolog ve sosyologların üzerinde durmuş olduğu konu; 6 yaşına kadar çocukların artık bir karakter eğitimini tamamıyla aldığı yönündedir. İşte, o karakter eğitimini alma, zaman dilimi içerisinde çocuklarımızı en güzel şekilde yetiştirebilmek ve gelecekte de keşke diyen insanlar içerisine girmemek, bir vazife ve sorumluluğu da en güzel şekilde yapmanın adımını atmaktır evlatlarımızı camiyle buluşturmak." (Mehmet Fatih Akgül-İLKHA)













Bu haberler de ilginizi çekebilir