• DOLAR 32.378
  • EURO 34.996
  • ALTIN 2325.675
  • ...
Bu Yılın En Ağır Kurbanlığı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Keçiören Belediyesi tarafından Ovacık`a kurulan kurban satış alanı alan düzenlenmesi ve hizmetleriyle öne çıkarken, kurban alanının en büyük kurbanlığı olan 1 ton 640 kilo ağırlığındaki dana dikkat çekiyor.

Çorum Alaca`dan getirilen "Kral Benim" isimli dana, büyüklüğü ve fiyatıyla pazara gelen ziyaretçileri şaşırtıyor. Otomobil fiyatlarıyla yarışan kurbanlık 23 bin TL`ye satıldı.

Sırtının bir tarafına `En Büyük Benim`, diğer tarafında da `Duydum ki rakibim varmış. Kimdir O?` yazılan dananın Türkiye`nin en büyük danası olduğu iddiasında bulunan sahibi Ümit Gürses, dananın çok uysal olduğunu ve Alaca`da otlanarak doğal beslendiğini söyledi. Çorumluların bu danayla gurur duymasını istediğini belirten Gürses, dananın uzunluğunun 3 metre 20 santimetre, yüksekliğinin ise 1 metre 80 santimetre olduğunu ifade etti.

Gürses, danayı 23 bin TL`ye isminin açıklanmasını istemeyen Ostim`deki bir iş adamına sattıklarını söyledi. Dananın günde 40-50 kilo yem yediğini, kesildikten sonra bir tonun üzerinde eti çıkacağını da belirten Gürses, kurbanlıkların saman ve yem fiyatlarının artmasına rağmen ucuz olduğunu söyledi.

İHA

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir