• DOLAR 32.403
  • EURO 35.37
  • ALTIN 2325.517
  • ...
Şanlıurfalıların Ehliyet Çilesi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞANLIURFA - Daha önce banka, PTT vb. yerlerde uzun kuyruklara alışan Şanlıurfalı vatandaşlar, şimdi de emniyet veznelerinde işlemlerini görmek için kuyruklar oluşturuyor.

 

Emniyet Müdürlüğünün ilgili biriminde yeterli sayıda vezne olmayışı nedeniyle trafik işlemleri için gelen vatandaşlar mağdur oluyor.

 

En ufak işlemleri için günlerce beklediklerini ifade eden vatandaşlar yetkililerin bu sorunu çözmelerini istiyor.

 

Ehliyetini almak için Akçakale ilçesinden geldiğini belirten H.A adlı vatandaş, Dosyasını teslim etmek için işini bırakıp geldiğini ifade ederek, "Sadece bu dosyayı teslim etmek için saatlerce bekledim, sıram geldiği zamanda bana günde 30 dosya aldıklarını söylediler. Bundan dolayı dosyam başka bir güne kaldı." İfadelerini kullandı.

 

Mağdur vatandaş, "Birçok kurumda olduğu gibi Emniyet Müdürlüğünde de eksiklikler var. Yetkililerin diğer kurumlar gibi Emniyet Müdürlüğünü de teftiş etmeleri gerekir" şeklinde konuştu .

 

Dosyasını teslim etmek için Suruç tan gelen Ş.D adlı vatandaş ise, " Ben ehliyeti 2009 yılında girdiğim yazılı sınavda hak ettim; ancak emniyetin bu konu da vatandaşa büyük mağduriyet yaşattığını duyduğum için, dosyamı olduğu gibi evde bıraktım. Aradan iki yıl geçti şartların iyileştiğini duydum. Bunun için işimi bırakıp Urfa`ya dosyamı teslim etmeye geldim. Fakat üç gündür gidip gelmeme rağmen işimi halledemedim.Yetkililerin bir an önce bu soruna el atmaları gerekir." dedi.

Ali Durmaz-İLKHA

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir