• DOLAR 32.58
  • EURO 35
  • ALTIN 2418.924
  • ...
Bosna İle Sultanbeyli Arasında Kardeşlik Köprüsü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Sultanbeyli Belediye Başkanı Hüseyin Keskin ile Jajce Belediye Başkanı Nisvet Hrnjic kardeşlik protokolünü imzaladılar.

Türkiye- Bosna Hersek arasındaki ilişkiler Hükümetler arasında güçlenerek devam ederken yerel yönetimler de boş durmuyor. İki ülke ilişkilerine yeni bir halka eklemek için belediyeler , Bosna – Hersek`teki belediyelerle kardeş oluyorlar. Bu konudaki en önemli adımı Sultanbeyli Belediyesi attı. .

Bosna Hersek`in doğal güzellikleriyle meşhur ilçesi Jajce Belediyesi ile Sultanbeyli Belediyesi Kardeş Belediye oldular.

Sultanbeyli Belediye Başkanı Hüseyin Keskin ,Yardımcıları ve belediye meclis Jajce Belediyesi`nin konuğu oldu. İstanbul`dan gelen misafirleri oldukça sıcak bir şekilde karşılayan Jajce Belediye Başkanı Nisvet Hrnjic, kardeş belediye projesinin kendileri açısından oldukça önemli olduğunu bundan böyle iki belediye arasında bir gönül köprüsü oluşacağını söyledi.


Bosna Hersek`e farklı bir önem gösterdiklerini söyleyen Sultanbeyli Belediye Başkanı Hüseyin Keskin ise ‘ imzaladığımız kardeş belediye protokolüyle işbirliği ve kültür alanında adımlar atacağız. Bu topraklar bize atalarımızın emanetidir. Hep söylediğim şu, ‘Ülke olarak Balkanlar`da gözümüz yok gönlümüz var. Sizler burada güçlü olursanız biz de güçlü oluruz.` dedi. Jajce Belediye Başkanı Nisvet Hrnjic`i ve ekibini Sultanbeyli`ye davet eden Keskin gösterilen ilgiye de teşekkür etti.


İki Belediye başkanın ziyaret anısına birbirlerine hediye vermesiyle program sona erdi. Daha sonra Türkiye`den gelen misafirler Avrupa`nın en güzel şelalelerinin olduğu Jajce`yi gezdiler .

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir