• DOLAR 32.383
  • EURO 35.091
  • ALTIN 2326.314
  • ...
Aksa Fedaş`a Saldırı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ELAZIĞ- Kovancılarda elektirik kesintilerini bahane eden 30-40 kişilik bir grup Aksa Fedaş binasını bastı.

 

Edinilen bilgiye göre, Kavancılar Belediyesi yer altı çalışmaları nedeniyle Aksa Fedaş Kovancılar Şubesinden elektrikleri kesmesini istedi. Elektrik kesintisinden sonra işini bitiren belediye çalışanları, Elektrik verilmesi için Aksa Fedaş`ı bilgilendirmedi. 18.00 sıralarında, Elektrik kesintisinden etkilenen bir grup esnaf ve vatandaş Aksa Fedaş yetkilileri ile bir süre telefonda tartıştı. Daha sonra 30-40 kişilik grup Kovancılar Elektrik Dağıtım Merkezini bastı.

 

Kazma, sopa ve çivili sopalarla yapılan saldırıda Aksa Fedaş binası ve aracı tahrip edilirken, çalışanlarından Haluk T,İsa T ve Enes T çeşitli yerlerinden yaralandılar.

 

Palu Devlet Hastanesine kaldırılan yaralılar Elazığ Eğitim ve Araştırma Hastanesine sevk edildiler.

 

İlçede gerginlik devam ederken Aksa Fedaş binası önünde polis sabaha kadar nöbet tuttu. Olayla ilgili Kovancılar Cumhuriyet Savcılığı soruşturma başlattı.

 

Elektrik zamları ve zamanında ödenmeyen faturalardan dolayı vatandaşların elektriklerinin kesilmesi, kesim ücretinin faturalara yansıtılması ve kayıp kaçak bedellerinin vatandaşlara ödetilmesinden dolayı vatandaşlar Aksa Fedaş çalışanlarına tepkili. (Yasin Kavak -İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir