• DOLAR 32.383
  • EURO 35.112
  • ALTIN 2326.35
  • ...
"Mescitsiz Okul Kalmasın"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İnsan Vakfı, "Mescitsiz Okul Kalmasın" projesi kapsamında inşa ettiği Sultangazi Nuri Pakdil Anadolu Lisesi mescidini törenle ibadete açtı.

1992 yılından bu yana insanı ve eğitimi önceleyerek faaliyetini sürdüren İnsan Vakfı, "İbadet, hangi dinde olursa olsun insan ruhunun en temel gereksinimi, ibadet etme isteğinin yaşı ve cinsiyeti yok" sloganıyla mescidi olmayan okullar için başlattığı "Mescitsiz Okul Kalmasın" projesi kapsamında Sultangazi Nuri Pakdil Anadolu Lisesinde mescit açılışı gerçekleştirdi. 

Proje kapsamında bugüne kadar onlarca okul mescide kavuşturuldu. Nuri Pakdil Anadolu Lisesinde inşa ettiği 120 metrekare büyüklüğündeki mescidi törenle ibadete açan Vakıf, bir camide bulabilecek mihrap, minber, kitaplık, namaz kıyafeti, rahle gibi materyallerle mescidi donattı. Ayrıca mescidin bir de has odası bulunuyor.

Mescidin açılış törenine Sultangazi İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Demir, Sultangazi İlçe Müftüsü Abdullah Yılmaz, İnsan Vakfı Müdürü Ercan Sarı, Okul Müdürü Yalçın Bayraktar, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. (İLKHA)





Bu haberler de ilginizi çekebilir