• DOLAR 32.318
  • EURO 35.111
  • ALTIN 2300.388
  • ...
Almanya’da, ‘Beşir’i devirme toplantısı!’
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Uzun zamandır ABD emperyalizminin hedefindeki adam olan Sudan Devlet Başkanı Ömer El Beşir’in devrilmesi için körfez ülkeleri ve İsrail güç ve strateji birliğine girdi.

Almanyada bir araya gelen Mısır, Suud, BAE yetkilileriile Mossad ajanları El Beşir'in nasıl devrileceği ve muhalefetin iktidara nasıl getirileceğine ilişkin kararlar aldı.

Birçok Arap ülkesi liderinin de katıldığı geçen ay düzenlenen, Münih Güvenlik Konferansı'ndan sonra Mısır, S.Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) desteğiyle “gizli” bir toplantı düzenlendiği, toplantıya Mossad direktörü Yossi Cohen ile Mossad yetkililerinin de katıldığı ileri sürüldü.

Toplantıya Sudan'ın iç güvenlik birimlerinin başı, Ulusal İstihbarat ve Güvenlik Servisi şefi ve Sudan Devlet Başkanı'nın eski Ulusal Güvenlik danışmanın Abdullah Salih’in de katılması dikkati çekti.

Münih Güvenlik Konferansı sözcüsü toplantıyı doğrulayarak, toplantıya Mossad direktörü Yossi Cohen'in de katıldığını doğruladı.

Toplantıda Sudan eski Ulusal Güvenlik danışmanı  Abdullah Salih'in alternatif olabileceği masaya yatırıldı. Abdullah Salih 2000 yıllarında Washington'da, El Kaide'ye karşı yürütülecek ‘terörle mücadele' çalışma sözü veren bir casus şefi olarak ün kazanmıştı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir