• DOLAR 32.372
  • EURO 34.984
  • ALTIN 2325.69
  • ...
TÜSİAD, Arınç`ı Korkutucu Bulmuş
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Ümit Boyner, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç`ın kendisi ve TÜSİAD`a yönelik son açıklamalarına ilişkin görüşlerini yaptığı yazılı açıklamayla şöyle açıkladı:

“Türkiye`nin daha özgür bireylerden oluşan bir demokrasi olması için herkesin çaba sarf ettiği bir dönemde, Sayın Arınç`ın tutumu korkutucudur. Kaygılarımızı artıran bir diğer husus, Sayın Arınç`ın üslubundaki sorumsuzluktur.

Sayın Arınç`ın bireysel özgürlükler ve özel hayatın sınırlandırılması konusundaki eleştiriler söz konusu olduğunda, bu konuyu doğrudan cinsel istismar, porno ve şiddet ile bağdaştırması sağlıksız bir düşünce yapısını ortaya çıkarmaktadır. Seçim öncesi dönemde ahlaki değerler üzerinden bir sivil toplum kuruluşu başkanına, nedenini bilemediğimiz bir hezeyanla, bu kadar ağır bir hakaret yöneltmek, konuyu seviyesiz bir siyasi istismar konusu haline getirmekten başka bir şey değildir.


TÜSİAD, internet kullanımı konusunda evrensel ölçütler üzerinden bir denetlemeyi ve bu alandaki regülasyonun yeniden gözden geçirilmesini elbette savunmaktadır. Buna karşılık bu alanda gündeme gelen yasaklama girişimleri bireysel özgürlükler konusunda son dönemde yoğunlaşan kaygıları yeniden ortaya çıkarmış ve birçok kesimden tepki almıştır.


Sayın Arınç`ın beni ve çocuklarımı gündeme getirerek elde etmek istediği siyasi rantı ayıplıyorum. Kendisinin özgürlük, demokrasi ve sivil toplum konusunda daha ileri bir anlayışa ihtiyacı olduğunu düşünüyorum. Sayın Arınç`ın konuyu kişiselleştirerek şahsımla uğraşmak yerine, öncelikle Türkiye`nin karşı karşıya olduğu temel sorun alanları olan demokratikleşme, işsizlik ve eğitim gibi konularla ilgilenmesini tavsiye ediyorum.

Tartışmanın indiği seviyesiz düzeye rağmen, TÜSİAD hukukun üstünlüğüne dayalı çağdaş bir demokrasi vizyonuna uygun ve müreffeh bir Türkiye için çalışmaya, fikir üretmeye devam edecektir."

 

 


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir