• DOLAR 32.599
  • EURO 34.811
  • ALTIN 2509.781
  • ...
123 Yaşında, 147 Torunu Var
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
1 Temmuz 1889 yılında Adana`da dünyaya gelen Göğebakan, iki dünya savaşına ve Kahramanmaraş`ın düşman işgalinden kurtuluşuna tanıklık etmiş.

Mustafa Kemal Atatürk`ten günümüze 11 cumhurbaşkanı ve 29 başbakan gören Elif Göğebakan, Kurtuluş Savaşı`nda cephede çarpışan askerlere katırlarla cephane ve erzak taşımış. 6`sı erkek, 2`si kız toplam 8 çocuk sahibi olan Elif Göğebakan`ın 3 çocuğu ise hayatını kaybetmiş. Bugüne kadar 147 toruna sahip olan Göğebakan`ın 41 torunu, 95 torunun çocuğu, 11 tane de torunun torunun torunu bulunuyor.

45 yıl önce eşini kaybeden Elif Göğebakan, bir asrı geçen yaşına rağmen bugüne kadar ciddi bir hastalık geçirmemiş. Yaşına göre gayet sağlıklı ve dinç görünen Göğebakan, konuşmakta biraz güçlük çekse de, çocukları ve torunlarıyla sohbet etmeyi ihmal etmiyor. Çocukları, Yörük kadını olan annelerinin sağlıklı kalmasını doğal gıdalarla beslenmesine ve göçebe yaşama bağlıyor. Hayatta olan en büyük oğlu Ahmet Göğebakan, annesinin hormonsuz doğal gıdalarla beslendiğini belirterek, "Sofrasından et, yoğurt ve sütü eksik etmez. Annem, Yörük kadını olduğu için ömrünün büyük bir bölümünü yaylalarda geçirdi. Uzun yıllar kıl çadırlarda yaşadık. Biz de o zamanlar yayık yayar, koyun kuzuyla uğraşır dururduk." diyor.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir