• DOLAR 32.562
  • EURO 35.021
  • ALTIN 2434.504
  • ...
Bakanlar Eroğlu ve Yılmaz Bingöl`deydi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİNGÖL - Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz ile Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Bingöl`de başlatılan \"Ceviz Eylem Planı\" programına katıldı.

Programda konuşan Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Bingöl`ün cevizin ana vatanı olduğunu belirterek, \"Ceviz Eylem Planı\"nın Bingöl`de uygulanmasının önemini anlattı.


Bingöl`e girer girmez ormanlık bir alanın başladığını ifade eden Yılmaz, \"Önemli bir orman varlığımız var fakat bu ormanın ıslah edilmesi gerekiyor, daha fazla gelir getirecek hale dönüştürülmesi gerekiyor. Orman ve Su Bakanlığımız Ceviz Eylem Planı diye bir proje hazırladı. Bingöl`e ilk etapta küçük bir alan ayrılmıştı. Sayın Bakanımız ceviz dikilecek alanı genişletti. Burası gerçekten cevizin ana vatanı. Geçmişten beri burada ceviz varlığımız vardı fakat şimdi bunu daha endüstriyel düzeyde, daha ticari düzeyde yapmamız lazım. Sayın Valimiz de ayrıca Bingöl`de 5 yılda 500 bin ceviz projesi başlatmıştı. Bingöl`de çok hızlı bir şekilde bu projeleri yürüteceğiz. Burası yüz binlerce ceviz ağacı olan, her yıl binlerce ailenin ekonomik anlamda faydalandığı bir sektöre dönüşecek inşallah. Bugün yaptığımız çalışma bunun ilk adımıdır\" dedi.

Eroğlu: Bingöl`de 1140 Hektara Ceviz Ekilecek
Programda konuşan Orman ve Su Bakanı Veysel Eroğlu ise, Bingöl`ü 2012-2013 yıllarında hamle yılı olarak ilan ettiklerini söyledi. \"Biz buraya gelirken boş gelmedik\" diyen Eroğlu, \"Ceviz Eylem Planı`nı Bingöl`de başlatıyoruz. Bingöl`ü 2012-2013 yıllarında hamle yılı olarak ilan ediyoruz. İnşallah bu dönemde Bingöl`ü Türkiye`nin yıldız şehirlerinden biri yapacağız. İnanıyorum ki Bingöl bu yarışta en önde olacak, çünkü Bingöl cevizin ana vatanı, ceviz yetiştiriciliğini biliyor. Bu cevizler 49 yıllığına vatandaşların olacak. Proje böyle hazırlandı ancak biz bunu 99 yıla çıkarıyoruz. Böylece vatandaşlara bir gelir sağlanmış olacak. Proje kapsamında Bingöl`de 1140 hektara ceviz ekilecek\" dedi.

Bakan Eroğlu`nun konuşmasının ardından Gökçekanat köyü alanında oluşturulan sahada ceviz fidanları dikildi. Bölgede ceviz diken Eroğlu ve Yılmaz tarafından her köylüye 30 adet ceviz sertifikası verildi. Toplam 800 ceviz fidanı dikilerek köylülere teslim edildi. (Nihat Kanat-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir