• DOLAR 32.572
  • EURO 34.75
  • ALTIN 2496.852
  • ...
Türkiye`nin Zenginlikleri Dünya Gündeminde
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Kültürel, sanatsal ve doğal güzellikleriyle her geçen gün daha fazla konuşulur hale gelen Türkiye, ``Anadolu``, ``Çatalhöyük`` ve ``İstanbul`` başlıklarıyla öne çıkıyor.

İtalyan Arkeoloji Dergisinde ``Çatalhöyük`` ve ``Anadolu`` Makaleleri

Kültür ve Turizm Bakanlığı`ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, İtalya`nın arkeoloji alanında önde gelen dergilerinden Archeo`nun Eylül sayısında, Türkiye`nin tarihi zenginliklerinden esintileri okuyucularıyla buluşturdu.

Dergi kapağı ve başmakalenin yanı sıra ``Çatalhöyük`` ve ``Anadolu`` konulu iki ayrı makaleye daha yer verilen derginin dörtte biri Türkiye`ye ayrıldı.

Çatalhöyük`e ilişkin bilgi ve fotoğrafların 16 sayfada derlendiği dergide, çıkarılan tarihi eserlerin Ankara Anadolu Medeniyetleri Müzesi ve Konya Müzesi`nde sergilendiğinin altı çizildi.

``Anadolu-Kökler`` başlıklı makalede de Asya ile Avrupa arasında uzanan ve tarihin akışını değiştiren toplumların yaşadığı bu topraklarda 450`den fazla alanda, tarih öncesi kalıntılar bulunduğuna dikkati çekiliyor. Ayrıca Anadolu tarihçesinden kesitlere fotoğraflarla birlikte 17 sayfalık bir makalede yer veriliyor.

``İstanbul`da Üç Mükemmel Gün``

Öte yandan 27 büyük havayolu şirketini bünyesinde barındıran United`ın yolcuları için çıkardığı dergide de İstanbul`a geniş yer verildi.

``İstanbul`da üç mükemmel gün`` başlıklı makalede, yedi tepeli kentin tarihe yolculuk yapılacak, keyfi sefası sürülecek ve gurmelere hitap eden sofralarıyla buluşulacak mekanları bir bir anlatılıyor.

İstanbul`a dair, bilmeyenler için gizemli bir yolculuk, bilenler için bir kez daha yaşanması gereken bir masal diyarı izlenimi bırakan yazı, birbirinden güzel görsellerle anlatımını tamamlıyor. (AA)

 


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir