• DOLAR 32.522
  • EURO 34.969
  • ALTIN 2434.511
  • ...
Hürriyet ve Adalet Partisi Yeni Başkanını Seçti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MISIR- Mısır`ın en büyük siyasi partisi olan Hürriyet ve Adalet Partisi, (ÖZAP) dün Cuma namazından sonra düzenlediği kongrede partinin yeni başkanını geçtiğimiz ay Anayasa mahkemesi tarafından feshedilen Halk Meclisinin başkanı Saad Ketatni olarak seçti.

 

Kuran`ı Kerim tilavetinden sonra başlayan Kongreye ülke büyükelçileri, siyasi parti liderlerinin yanı sıra sivil toplum kuruluşları da katıldı.
Parti başkanlığına aday olan Müslüman Kardeşler Cemaatinin önde gelen yetkililerinden Saad Ketatni ve İsam İryan için 864 delege oy kullanıldı.

 

Kullanılan oyların 581`ini alan Saad Ketatni rakibi İsam İryan`dan 253 oy fazla alarak partinin genel başkanı oldu.

 

Hürriyet ve Adalet Partisinin, İhvanın metot ve ilkelerine uyarak yoluna devam edeceklerini ifade eden Saad Ketatni parti delegelerini selamladıktan sonra salonda bir konuşma yaptı.

 

Şubat 2011`de kurulan partinin düzenlediği ilk kongrede genel başkan seçilen Saad Ketatni kongrede yaptığı konuşmada, \" İsam İryan Partinin bugün geldiği aşamaya en fazla katkıda bulunan ve partide en aktif role sahip olan kişidir. Ben buradan kendisine selamlarımı yolluyorum. Bugün burada kazanan ben değil, Hürriyet ve Adalet Partisidir. Mısır`ın geleceği için tüm siyasi partilere birleşme çağrısında bulunuyor, Mısır`ın kalkınması için hep beraber hareket edilmesi gerektiğini düşünüyorum \" dedi.

 

Salonda yaptığı konuşmada sık sık Müslüman Kardeşler Cemaatinin izinde olup cemaatin emriyle hareket ettiklerini ve asıl amaçlarının Allah Teâlâ`nın şeriatını Mısır`a hâkim etmek olduğunu dile getiren Ketatni, \" Hürriyet ve Adalet Partisi, İhvan-ı Müslimin Cemaatinin özgür iradesiyle kurulmuş bir partidir. Dolayısıyla siyasette uygulayacağı gidişat cemaatin ilke ve metoduna uygun hareket edecektir. Bizim asıl gayemiz Allah`ın şeriatını Mısır`da hâkim kılıp adaleti sağlamaktır.\" ifadesini kullandı.
(Osman Çelik-Ahmet Batı -İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir