• DOLAR 32.532
  • EURO 34.814
  • ALTIN 2440.426
  • ...
Sağanak Yağışlar Geliyor!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HABER MRK -Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan bilgiye göre; Güneydoğu Anadolu, Doğu Anadolu`nun güney ve batısı, İç Anadolu`nun doğusu, İstanbul, Kırklareli, Kahramanmaraş, Osmaniye, Gümüşhane, Bayburt, Erzurum ve Ağrı ile akşam ve gece saatlerinde Marmara`nın kuzey ve doğusu, Batı Akdeniz, İç Anadolu`nun batısı ile Afyonkarahisar ve Çanakkale çevrelerinin sağanak ve yer yer gökgürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

HAVA SICAKLIĞI :Ülkemizin kuzeybatısı ile güneydoğu bölgelerinde 2 ila 4 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişikliğin olmayacağı bekleniyor.

RÜZGAR :Genellikle kuzey ve kuzeydoğu (Poyraz), güneydoğu bölgelerde doğu ve güneydoğu yönlerden hafif arasıra orta kuvvette, Marmara, Kıyı Ege ve Batı Karadeniz kıyılarında kuvvetli (30-60 km/saat) olarak eseceği tahmin ediliyor.

BÖLGELERE GÖRE HAVA

 

MARMARA: Parçalı ve yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra İstanbul, Kırklareli, Kocaeli ve Çorlu, akşam saatlerinden itibaren bölgenin kuzey ve doğusu ile Çanakkale çevrelerinin sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

 

EGE: Kuzeyi ile zamanla bölge geneli parçalı ve yer yer çok bulutlu, gece saatlerinden itibaren Afyonkarahisar çevrelerinin sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; Kıyı Ege`de kuzey yönlerden kuvvetli (30-50 km/saat) olarak esmesi bekleniyor.

 

AKDENİZ: Doğusu ile zamanla bölge geneli parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinde Kahramanmaraş ve Osmaniye, gece saatlerinde Antalya, Isparta ve Burdur çevrelerinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

 

İÇ ANADOLU: Parçalı zamanla bölge geneli parçalı ve yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Kayseri, Nevşehir, Sivas ve Yozgat, akşam saatlerinden itibaren Kırşehir, Kırıkkale, Aksaray ve Konya, gece saatlerinde Ankara ile Eskişehir çevrelerinin sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

 

BATI KARADENİZ: Kıyı kesimleri ile zamanla bölge genelinin parçalı ve çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; kıyı kesimlerinde kuzeydoğu (Poyraz) yönlerden yer yer kuvvetli (30-50 km/saat) olarak esmesi bekleniyor.

 

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Parçalı ve yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Gümüşhane ve Bayburt çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

 

DOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinden sonra Elazığ, Tunceli, Bingöl, Bitlis, Şırnak ve Hakkari, öğle saatlerinde bölgenin güney ve batısı ile Erzurum ve Ağrı çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

 

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

 

BAZI İLLERDE BEKLENEN HAVA
Ankara: Çok bulutlu (9/22)
İstanbul: Gök gürültülü sağanak yağışlı (15/22)
İzmir: Parçalı bulutlu (16/25)
Bursa: Çok bulutlu (9/22)
Konya: Çok bulutlu (9/22)
Adana: Çok bulutlu (15/33)
Mersin: Parçalı bulutlu (19/31)
Diyarbakır: Gök gürültülü sağanak yağışlı (10/23)
Batman: Gök gürültülü sağanak yağışlı (8/25)
Şanlıurfa: Gök gürültülü sağanak yağışlı (19/27)
Gaziantep: Gök gürültülü sağanak yağışlı (12/25)
Mardin : Gök gürültülü sağanak yağışlı (17/21)
Van: Sağanak yağışlı (4/15)
Bingöl: Sağanak yağışlı (10/22)

(Ayhan Kaya-İLKHA )

Bu haberler de ilginizi çekebilir