• DOLAR 32.383
  • EURO 34.996
  • ALTIN 2326.145
  • ...
 BM ve Arap Birliği`nden Suriye`ye Ateşkes Çağrısı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Birleşmiş Milletler (BM) ve Arap Birliği, Suriye`de çatışan taraflara Kurban Bayramı süresince ateşkes yapma ve şiddete son verme çağrısında bulundu.

BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun ve Arap Birliği Genel Sekreteri Nebil El-Arabi, yaptıkları ortak açıklamada, Suriye`de çatışan tarafların, BM ve Arap Birliği Suriye Özel Temsilcisi El-Ahdar el-İbrahimi`nin, Suriye halkının Kurban Bayramı`nı barış ve güvenlik içinde geçirebilmesi için bayram süresince ateşkes yapılması ve her türlü şiddete son verilmesi yönünde yaptığı çağrıya kulak vermesini istedi.

Tüm bölgesel ve uluslararası aktörlerin bu çağrıyı desteklemesinin talep edildiği açıklamada, söz konusu adımın sürdürülmesinin gerekliliğine de işaret edilerek, bu adımın, Suriye halkının demokrasi, eşitlik ve adalet konusundaki meşru isteklerinin gerçekleşmesini sağlayacak barışçıl bir siyasi sürecin oluşmasına olanak sunabileceği belirtildi.

Ortak açıklamada şunlar kaydedildi:
``Şiddet ne kadar uzun sürerse, siyasi bir çözüm bulmak ve Suriye`yi yeniden inşa etmek de o kadar zorlaşacak. Genel Sekreterler, ne kadar karmaşık olursa olsun, tüm sorunların barışçıl yollarla çözülebilmesi için tüm taraflara, özellikle de daha güçlü taraf olan Suriye Arap Cumhuriyeti Hükümetine, bilgelik ve vizyon örneği sergileyerek ölümlere ve yıkımlara son verme çağrısında bulunuyor.

Genel Sekreterler, tüm Suriyeli, bölgesel ve uluslararası tarafları, Sayın İbrahimi`nin çabalarının başarıya ulaşmasını sağlamak için gerekli önlemleri almaya çağırıyor.``

Bu haberler de ilginizi çekebilir