• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Yankesiciler İle Hastane Hırsızları Kıskıvrak Yakalandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN-Kurban Bayramı`nın yaklaşmasıyla çarşı pazarda yaşanacak hırsızlık olaylarına karşı Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğüne bağlı motorize ve yaya devriyelerinin sayısı artırıldı. Ayrıca halkın yoğun olduğu bölgelerde değişik formatlarda görev yapan güven timleri oluşturuldu.

 

Valilikten yapılan açıklamada, devriye görevlilerinin yaptığı takipler ve titiz çalışma sonucunda; Çarşı Mahallesi Ulu Cami civarında şüpheli hareketlerde bulunan ve etrafı devamlı gözleyen bir bayan şahsı takibe başladıklarını belirtilerek, \"Çarşıda alışveriş yapan bir bayan vatandaşımıza etrafı gözleyerek bakıp yaklaşan şahıs vatandaşımızın çantasından yankesicilik sureti cüzdanı çaldığı görülmüş, ancak müşteki (N.T.) isimli bayanın bundan haberi bile olmamıştır. Cüzdanı çalan şahısların bir süre daha takip edilmesi sonucunda yankesicilik yaptıkları yerin yakınlarında şüpheli P.G.` (28) çalmış olduğu cüzdanı yanında bulunan ve kendisine gözcülük eden D.K. (13) isimli küçük yaşta çocuğa verdiği görülmesi üzerine her iki şahıs da suçüstü yakalanmış daha sonrasında ise müşteki bayan konu ile ilgili bilgilendirilmiştir\" denildi.

 

Batman`da son zamanlarda hasta veya hasta yakını gibi girerek hastanelerde görevli personelin özel eşyalarını çalan şahıslar olduğu şeklinde vatandaşlardan gelen ihbar ve şikâyetler üzerine Güven timleri ile Hırsızlık Büro amirliği ekipleri çalışmalarında farklı tarihlerde 2 hastane içerisinde 5 hastane personelinin dolap kilitlerini kırarak personele ait telefon ve cüzdanları çalan M.Ö. (20) yapılan çalışmalar sonucu kamera görüntülerinden kimlik tespiti yapılarak yakalandığı ifade edildi.
Asayiş şube Müdürlüğüne bağlı resmi ve sivil ekiplerimizin il genelindeki vatandaşların yoğun olduğu bölgeler ile umuma açık yerlerde yaptıkları uygulamalarda son 4 gün içerisinde 21 aranan şahıs yakalanmış ve haklarında adli işlem yapıldığı kaydedildi. (Veysi Rüzgar-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir