• DOLAR 32.331
  • EURO 35.052
  • ALTIN 2282.233
  • ...
`Hepimizin Birer İsmail`i Var`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - Mustazaflar Cemiyeti Diyarbakır Şubesi, yaklaşan Kurban Bayramı`nı konu alan seminer düzenledi. Seminer saat 17.00`da dernek binasında yapıldı. Seminere dernek üye, gönüllü ve halktan katılımın olduğu gözlendi.

Katılımın yoğun olduğu seminere konuşmacı olarak Yasin Yıldırım katıldı. Konuşmasına Hz. İbrahim`im Rabbine teslimiyetinden bahsederek başlayan Yıldırım,"Hz. İbrahim`in oğlu İsmail 100 yıldan sonra gelen bir evlattı ve Rabbimiz onu evladı ile imtihan etti. Hepimizin de birer İsmail`i vardır. Kiminin İsmail`i malıdır, kiminin de imtihanı ailesidir. İşte kalplerimize yerleştirdiğimiz ve hayalini kurduğumuz İsmaillerimizi, Hz. İbrahim gibi kurban etmeyi öğrenmedikçe Hz. İbrahim gibi olamayız. İbrahim gibi şeytanın kaçtığı kişi olmayız" dedi.

"Toplumda Kurban ibadetinin sadece yaşlılara has bir ibadet olduğu görülmektedir" diyen Yıldırım, "Bugün İslam ümmetinin temsilcileri biz Müslümanlarız, eğer biz onun şiarlarını diriltmesek ve sürdürmesek kim sürdürecek. Dolayısıyla bizim bugün kurban ibadetini ihya etmemiz lazım. Eğer biz bayramımıza, kurbanımıza sahip çıkmasak, birileri çıkar ve başka bayramlar ortaya koyar. Eğer bunlar olursa birileri ateş üzerinden atlayacak, birileri çocuklarını heykel önünde esas duruşa geçirecek, işte o zaman biz diyeceğiz ki `heyhat niye bu hale geldik` diye yakınacağız" diyerek konuşmasına son verdi.

Yaklaşık 1 saat süren seminer okunan Fatiha ile sona erdi. (Hüseyin Temel - İLKHA)

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir