• DOLAR 32.51
  • EURO 34.583
  • ALTIN 2492.445
  • ...
İslam Karşıtı Parti Çakı Dağıttı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Federe yapılı Belçika`da Flaman bölgesinin bağımsızlığını savunan ve Müslümanları ülkeden gönderme vaadinde bulunan Flaman Menfaati, Brüksel`de halka kendilerini güvende hissedip hissetmediklerini soran anket kağıtları postalayarak, doldurup geri göndermelerini istiyor.

Aşırı sağ parti, ankete katılanlara üzerinde parti amblemi bulunan ve kutusunda "Emin olabilirsiniz: Flaman menfaati sizin için savaşacak" yazan bir çakı gönderiyor.

Brüksel bölgesi belediye başkanları, Flaman Menfaati`ni bu propagandayla, güvensizlik ve göçmenler arasında bağlantı kurarak halkı tahrik etmekle suçladılar.

Etterbeek Belediye Başkanı Vincent De Wolf, FlamanMenfaati`nin propagandasının kamu düzeni ve güvenlik açısından kabul edilemeyeceğini belirterek, anket kağıtlarının dağıtımını engellemeye çalışacaklarını söyledi.

Watermael-Boitsfort Belediye Başkanı Martine Payfa iseFlaman Menfaati`ni "silah dağıtmakla" suçladı.

Aşırı sağ partiden yapılan açıklamada ise Brüksel`in 19 belediyesinde dağıtılan anket ve çakıların halkı parti politikaları konusunda bilgilendirmeye yönelik olduğu savunularak, 4 santimetrelik çakıların kimse için tehdit oluşturmadığı ileri sürüldü.

Flaman Menfaati, Avrupa`nın önde gelen diğer ırkçı parti temsilcilerinin de katılımıyla 10 Nisan`da Anvers kentinde düzenlenen göçmen karşıtı kongrede, Türk ve Fas bayraklarını sembolize eden kırmızı bir koyunun Avrupalıları temsil eden beyaz bir koyun tarafından Batı Avrupa ülkelerinin dışına tekmelenerek atıldığını gösteren afiş kullanmıştı.
 

Dünya Bülteni

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir