• DOLAR 32.33
  • EURO 35.089
  • ALTIN 2301.135
  • ...
Suriye`de Ölenler İçin Gıyabi Cenaze Namazı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN- Basın açıklamasını Suriye Dayanışma İnisiyatifi adına Fırat Toprak okudu. Toprak okuduğu açıklamada, Suriye`de yaşananların Tunus`la başlayan Libya, Mısır ve Bahreyn`le devam eden Ortadoğu intifadalarının bir halkası olduğunu dile getirerek, \"Kim ne yaparsa yapsın Ortadoğu intifadaları Hakk`ın ve halkın iradesinin emperyal hesapları bozguna uğrattığı yalın gerçeğini örtemez. Kim ne yaparsa yapsın her gün yüzlerle ölümü ve devasa yıkımı mazur gösteremez. Muhtemel faraziyeler, komplo teorileri kadın-çocuk bir halkın katledilmesini meşrulaştıramaz olsa olsa indi İlahideki vebali artırır.\" dedi.

 

\"Her türlü kavmiyetçi ve mezhepçi anlayış ayağımızın altındadır. Lakin bu karşıtlık ümmetin her kesiminin sorumluluğudur. Bugün Suriye halkı çetin bir sınavla imtihan olunmakta. Bununla beraber bizlerin onlarla olan sınavımızda en az o kadar büyük. Suriye, Filistin, Kürdistan ve tüm mazlum coğrafyaların üzerimizdeki imtihan yükünün ağırlığının hatırlamalı ve hatırlatmalıyız.\"diyen Toprak, Suriyeli muhacirler için yardım standı açtıklarını ve gıda, ilaç ve battaniye gibi acil ihtiyaçların yardım kampanyasıyla ihtiyaç sahiplerine yetiştirileceğini dile getirdi.

 

Suriye`den bir konuşmacının katılacağı ve içeriden bir bakış açısıyla olayların anlatılacağı bir seminer de düzenleyeceklerini söyleyen Toprak konuşmasını okuduğu duayla bitirirken, basın açıklamasına destek verenler de hep bir ağızdan amin dediler.

 

Duanın ardından Hz. Ömer Camii imam hatibi M. Emin Akan`ın kıldırdığı cenaze namazıyla basın açıklaması olaysız bir şekilde sona erdi. (Mahmut Aytekin/Fırat Arslan-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir