• DOLAR 32.324
  • EURO 35.14
  • ALTIN 2298.099
  • ...
SON DAKİKA
Abdest Alırken Dahi Suyu İsraf Etmeyin
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Yaz ayının gelmesi ve vatandaşların içme suyunu aşırı ve gereksiz kullanmasının gündeme gelmesiyle Batman İl Müftüsü Hasan Çağlar, içme suyunun israf edilmemesi konusunda uyardı. İsrafın dinen haram olduğunu ve israf edenlerin şeytanlarla kardeş olarak nitelendirildiğini söyleyen İl Müftüsü Çağlar, insanların hayat kaynağı olan içme sularının israf edilmemesi konusunda uyardı.

 

Abdest gibi hayır işlerinde dahi israf yapılmamasına dikkat çeken İl Müftüsü Hasan Çağlar, "İsraf her alanda dinimizce yasaklanan ve haram kılınan bir konudur. İsraf edenler hakkında çok ağır ceza ifade ediliyor. Hatta israf yapanlar şeytanlarla kardeş olarak nitelendiriliyor. Abdestte bile israf yapılmaması gerekir. Abdest uzuvları sünnet olan 3 kez yıkanması iken, 4`e çıkarılarak abdest uzvunun yıkanması israf olur." dedi.

 

İsraf konusunda tüm Müslümanların hassas davranması gerektiğini söyleyen çağlar, "İcabında bazıları bahçelerini sularken bazı vatandaşlarımız belki içecek su bulamayabilir. Bu hususta her Müslüman`ın hassas olması gerekir ve israfın haram olduğunu bilmesi lazım. İsraf edeceği zaman, birçok Müslüman kardeşinin içme suyu bulamayıp susuz kalacağını düşünerek bu israf günahından kendini koruması lazım." dedi.

M. Salih Özcan -İLKHA

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir