• DOLAR 32.324
  • EURO 35.105
  • ALTIN 2300.905
  • ...
MERSİN- Tarsus İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Hayri Erdoğan, Çukurova topraklarının ürün yetiştirme konusunda verimli topraklara sahip olduğunu söyledi.

Tarsus`ta üreticiler tarafından 72 ticari ürün yetiştirildiğine dikkat çeken İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Hayri Erdoğan, \"Bölgemiz gıda ürünlerinin yetiştirilmesinde zengin topraklara sahip bir konumdadır. Bölgemizde çay bitkisi haricinde birçok ürün üretebilmekte ve gıdasal ürün olarak vatandaşlara sunulmaktadır. Üretim değerlerine sahip çıkmamız gerekmektedir\" dedi.

Tarım Kooperatiflerinin, dünyayı beslemenin anahtarı olduğunu söyleyen Erdoğan şunları söyledi, \"Bu yıl Uluslararası Kooperatifler Yılı olması sebebiyle `Dünya Gıda Günü`nün teması tarım kooperatifleri dünyayı beslemenin anahtarı olmuştur. En çok yoksul kesimleri etkileyen, her geçen gün katlanarak artan gıda fiyatları dünyadaki aç ve yetersiz beslenen nüfusun sayısını artırmaktadır. Bu nedenledir ki, uluslararası kuruluşlar ülkeleri üretimin artırılması için uyarmaktadır. Çünkü artık biliniyor ki, gıda üretemeyenler, gelecekte paraları olsa dahi gıdaya ulaşmada zorluk çekecektir. Daha da önemlisi tükettiğinden daha fazla üretmeyen ülkeler gıda sorununu yaşayacaklardır.\" (A. Hakim Kurt-İLKHA)