• DOLAR 32.59
  • EURO 34.847
  • ALTIN 2503.067
  • ...
ABD`li Akademsyen: Hakaret Filmi Bir Projeydi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
ABD’de faaliyet gösteren Barış Adası Enstitüsü (PII) İslam dünyasında protesto gösterileri ve şiddetli tepkilere sebep olan hakaret hakkında bir seminer düzenledi. ‘The New School in New York’ Öğretim Üyesi ve Uluslararası İletişim Uzmanı Lauhona Ganguly’nin konuşmacı olarak katıldığı programda Peygamber Efendimize (s.a.s) hakaret içeren filmin daha önce planlanmış bir proje olduğu ifade edildi.

Tartışmalı film ilk ortaya çıktığında İslam dünyasında büyük infiale yol açmıştı. Film birçok İslam ülkesinde protesto edildi. Protestoların düzenlendiği Bingazi’deki ABD Konsolosluğu`na karışıklıktan istifade edilerek yapılan saldırıda ABD büyükelçisiyle 3 büyükelçilik çalışanı öldü.

Film sebebiyle çıkan olayların bu denli şiddetini artırması bazı kesimlerde filmin komplo olabileceği şüphesini uyandırmıştı. Konuyla ilgili ABD’de Barış Adası Enstitüsü tarafından organize edilen bir seminerde bu çalışmanın bir filmden ziyade daha önceden planlanmış bir proje olduğu ifade edildi. Film hakkında, “Bu bir film değil. Çalışılmış utanç verici bir proje.” ifadelerini kullanan Lauhona Ganguly, “Film protesto edilmeye başlandıktan birkaç gün sonra saldırı yapıldı. Bu bence tamamen daha önceden planlanmış bir saldırıydı.” dedi. ABD Konsolosluğu`na yapılan saldırıda Amerikan elçiliğinde saldırıya uğrayan kişilerin bazı eylemciler tarafından hastaneye kaldırıldığını hatırlatan Ganguly, insanların gösteri yapması ve bunun sonucunda bir kargaşa ortamı oluşmasının bazı grupların planlarını uygulamaya koyması için fırsat oluşturduğunu söyledi.

Hakaret içerikli film hakkında bazı kesimler tarafından ifade özgürlüğü olarak gösterilmesi konusunda ise Ganguly, “Liberal demokrasilerde karşınızdakinin düşünceleri hakkında dilediğinizce söyleyebilirsiniz ancak kullandığınız ifadeler bir insan, bir birey olarak onu incitmemeli.” ifadelerini kullandı.

Cihan

Bu haberler de ilginizi çekebilir