• DOLAR 32.546
  • EURO 34.904
  • ALTIN 2426.362
  • ...
Öğrencilerden Anlamlı Kermes
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN-Mehmet Akif Ersoy Anadolu Lisesi öğrencileri, veliler ve öğretmenlerin desteğiyle kurban bayramı öncesi maddi durumu iyi olmayan öğrencilere yönelik kermes düzenledi.

 

Mehmet Akif Ersoy Anadolu Lisesi öğrencilerinin düzenlemiş olduğu anlamlı kermeste gelecek gelirin fakir ve yardıma muhtaç öğrencilerin Kurban Bayramı öncesi giyim, yemek ve servis ücretlerini karşılamak için kullanılacağı belirtildi.

 

Konuyla ilgili açıklama yapan Mehmet Akif Ersoy Anadolu Lisesi Müdürü Hüseyin Okçu, Kurban Bayramı öncesi fakir öğrencilerin harçlıklarını, giyimlerini ve yiyecek ihtiyaçlarını karşılamak için böyle bir kermes düzenlediklerini belirterek, \"Öğrencilerin düzenlemiş olduğu bu kermese velilerimiz ve Batmanlı hayırseverler destek verdiler. Bu kermesten gelen geliri fakir öğrencilerimize harcayacağız\" dedi.

 

Kermesi düzenlemede emeği geçen Mehmet Akif Ersoy Anadolu Lisesi Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni Bekir Çete ise, öğrencilerinin teklifi üzerine Kurban Bayramı öncesinde fakir ve muhtaç öğrencilere yardım yapmak için böyle bir kermes düzenlediklerini ifade etti. Çete,\"Öğrencilerimizin ve velilerimizin katkılarıyla böyle bir kermes düzenledik. Kermesin amacı peygamberimiz \"Komşusu aç iken kendisi tok yatan bizden değildir\" hadisi şerifinde değindiği gibi bizde bayram öncesi maddi durumu iyi olan öğrenciler bayramı iyi geçirirken, maddi durumu iyi olman öğrenciler bayramı hüzünlü geçirmesi gönlümüz razı olmadığı için böyle bir etkinlik yaptık\" şeklinde konuştu.

 

Fakir ve yardıma muhtaç öğrenciler için kermes düzenleyen Mehmet Akif Ersoy Anadolu Lisesi öğrencileri ise, \"Bizler ve ailelerimiz fakir ve muhtaç olan arkadaşlarımız için kermes düzenledik. Kurban Bayramı öncesi onların giyim ve kuşamları için elimizden gelen neyse yapmaya çalıştık. Bizlere bu konuda destek olan Öğretmenlerimiz ve ailelerimize çok teşekkür ederiz\" dediler.(M.Fatih Akgül-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir