• DOLAR 32.381
  • EURO 35.004
  • ALTIN 2326.06
  • ...
Van`da Ulaşım Sorunları Masaya Yatırıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
VAN- Konuyla ilgili İlke Haber Ajansı muhabirinin sorularını yanıtlayan Van Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Faruk Alparslan, Van`da trafik sorununun en büyük sebebinin otoparkların olmayışına bağlı olarak araçların düzensiz park edilmesi olduğunu belirtti.
 
"Van`da Trafik Sorunu Gittikçe İçinden Çıkılmaz Bir Hal Alıyor"
Alparslan, "Van`da trafik sorunu gittikçe içinde çıkılmaz bir hal alıyor. Bunun sebebi ise oto parklarımızın olmamasıdır. Bizler ısrarla söylüyoruz. İlin kalbi olan Cumhuriyet Caddesi`nin bir başından diğer başına ve hatta Soydan kavşağı ile Beşyol kavşağı arasında bulunan şehrin ana arterlerinin gidiş geliş noktalarına kesinlikle park yasağı bırakılsın. Aynı zamanda İrfan Baştuğ Caddesi ile Zübeyde Hanım Caddesi`nin kesiştiği noktaya kadar olan kısım ile Kazım Karabekir Caddesi`nde yine sağlı sollu park yasağı bırakılmalıdır"dedi.
 
"Şehrin Ana Arterleri Park Alanı Olmaktan Çıkarılmalıdır"
Sorunun Park yasaklarıyla çözülebileceğini aktaran Alparslan, "Beşyol`un göbeğinde katlı otopark yapılmış baktığınızda yarısı boş. Esnafın aracını yol kenarına bırakması son derece yanlış. O yollar kamu alanıdır ve toplu taşıma araçlarının kullanımı için. Hiçbir esnafın orası ücretsizdir diye gidip de oraya aracını bırakma hakkına sahip değildir. Otopark nerede ise aracını oraya park etmeli. Kentte otoparkların olmaması ana caddelere park yapmaları için bir sebep değil. Şehrin ana arterlerin açık bırakılması gerekir ,gerekirse ara sokaklara araçlar park edilmeli. Ana arterler mutlaka park alanı olmaktan çıkarılmalıdır" ifadelerini kullandı.
 
"Toki`lere Toplu Taşıma Yapacak Kapasiteye Sahibiz "
Kentin büyüdüğüne de dikkat çeken Şoförler Odası Başkanı Faruk Alparslan, "Yeni yapılan TOKİ konutları toplu taşıma hizmetleri için çalışmaların yapıldığına değinerek, il trafik komisyonunda gerçekleştirdiğimiz toplantıda bu sorunları dile getirdik bu noktada çalışmalarımız devam ediyor. Yeni yapılan TOKİ `lerdeki yerleşim yerlerinde insan sayılarına göre toplu taşıma ihtiyacını gidermeye yönelik projelerimiz yolda. Bunun ihtiyacına cevap verebilecek kapasitede araçlarımız mevcut. Bizler insanımızı daha modern nasıl taşıyacağımızı düşünüyoruz. Odamız ,il trafik komisyonu, Van Belediyesi ve beldelerimizdeki belediyelerimizle işbirliği içerisinde bu çalışmaları yapıyoruz. İnşallah bu noktada bir sıkıntı yaşanmayacak" şeklinde konuştu. (Murat Dalgın-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir