• DOLAR 32.51
  • EURO 34.779
  • ALTIN 2497.742
  • ...
Alman İstihbaratı Daha Çok Belge İmha Etmiş
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Almanya`da on kişiyi öldüren ve 23 kişinin yaralanmasıyla sonuçlanan iki patlama eylemi yapan neonazi terör örgütü NSU`nun soruşturulması için kurulan Federal Parlamento Komisyonu, iç istihbarattan sorumlu Anayasayı Koruma Teşkilatının ırkçılarla ilgili imha ettiği belgeler üzerinde durmaya devam ediyor. Bugün yapılan oturumda Federal İçişleri Bakanlığı tarafından görevlendirilen Hans-Georg Engelke tanık olarak dinlendi. Engelke, istihbaratın imha ettiği belgelerle ilgili bir rapor hazırladı.

Alman haber ajanslarında rapordaki bilgilere dayanılarak verilen haberlerde, Anayasayı Koruma İstihbarat Teşkilatının şimdiye kadar bilinenden çok daha fazla belge yokettiği bildirildi. Engelke`nin raporuna göre 310 belge imha edilmiş, şimdiye kadar 26 belge imha edildiği sanılıyordu.

Belgelerde hangi bilgilerin yeraldığı konusunda herhangi bir açıklama yapılmadı. Raporda birçok belgede NSU ile bağlantılı olanlar hakkında hiçbir bilgi bulunmadığı yeralıyor ve istihbarat görevlilerinin normal imha süresine uyarak yokettikleri belirtilerek, herhangi bir örtbas etme eyleminin sözkonusu olmadığı öne sürülüyor.

Parlamento Komisyonunun Sosyal Demokrat Parti SPD`li üyesi Eva Högl ise, daha fazla belge yokedildiğinin ortaya çıkmasına çok şaşırdığını belirterek, Engelke`nin gizleme niyeti olmadığına dairi iddiasının yerinde olmadığını, raporda buna dair bir açıklamanın bulunmadığını söyledi.

Engelke`nin raporuna göre belgeler neonazi terör örgütü NSU`nun ortaya çıktığı 4 Kasım 2011 ile belge imha yasağının konulduğu 4 Temmuz 2012 tarihleri arasında yok edildi. Belgelerin imha edildiğine dair ilk haberler çıktığında Federal Anayasayı Koruma İstihbarat Teşkilatı Başkanı Heinz Fromm, zamanından önce emekliye ayrılmak istediğini belirterek görevinden istifa etti.
 

Mucahid Yıldız – Dünya Bülteni / Almanya

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir