• DOLAR 32.414
  • EURO 35.705
  • ALTIN 2324.93
  • ...
"Mısır cuntası zalimane kararlarla 9 genci idam ederken dünyadan ses çıkmadı"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mustazaflar Cemiyeti Bingöl Şubesi tarafından şubat ayı şehadet ayı münasebetiyle "Şehitler Gecesi" temalı bir konferans düzenlendi.

Bingöl Belediyesi Kültür Merkezinde düzenlenen konferans, Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Halkın yoğun ilgi gösterdiği Şehitler Gecesi programı, ezgi dinletisi ile devam etti.

Programa konuşmacı olarak katılan Şehitler Kervanı Platformu Başkanı Ömer Çelik, şehadet aşkının önemine değinerek, şubat ayında birçok dava adamı ve dava önderi âlimin Cenab-ı Allah'ın takdiriyle bu ayda şehadet şerbetini içtiğini söyledi.

"Şehitlerin kanında bereket fışkırır, hayat fışkırır"

Şehadet bir davanın itici gücü ve kuvveti olduğuna dikkat çeken Çelik, "Şehitlerin kanında bereket fışkırır, hayat fışkırır. Çünkü Rabbimiz onların ölü olmadığını, onların diri olduğunu fakat bizlerin, onların o hayat mertebelerini idrak etmediğimizi buyuruyor." dedi.

"İslam coğrafyasında Müslümanlar hunharca kat ediliyor"

Ayet-i kerimde Cenab-ı Allah Müslümanlara hitaben, "Birbirinize yardım edin, birlik olun, destek verin, eğer bir birinize yardım etmezseniz yeryüzünde büyük bir fite fesat yayılır." diye buyurduğunu ifade eden Çelik, şöyle devam etti:

"İşte bugün o birliğimizi kaybettiğimiz gündür. Küfür ehli ise birbirine destek veriyorlar. İçinde bulunduğumuz zaman diliminde, birliğimizi ve dirliğimizi kaybettiğimiz bir zaman dilimidir. Bundan dolayıdır ki dünyanın dört bir tarafında, İslam coğrafyasında, Müslümanlar hunharca kat ediliyor. Ülkelerimiz işgal ediliyor. Gençlerimiz, çocuklarımız, kadınlarımız, yaşlılarımız vahşice bombalanarak öldürülüyor ama İslam âleminden ses yok. Bizde ses yok. Neden, çünkü birbirimize düşmüşüz.  Birbirimizle uğraşıyoruz."

"İslam aleminde dökülen kanın hesabını soran yok"

İslam coğrafyasında kan ve gözyaşının olduğunu dile getiren Çelik, "Arakan'da dökülen kanın hesabını soran yok. Keşmir'de akan kanın hesabını soran yok. Filistin'de dökülen kanın hesabını yok. Bosna'da dökülen kanın hesabını soran yok. Çeçenistan'da Suriye'de Irak'ta dökülen kanın hesabını sorun yok. Bütün İslam aleminde dökülen kanın hesabını soran yok. Mısır'da dökülen kanın hesabını soracak olan yok. Hesabını soracak olanlar bizleriz. Küfür ehli gelip dökülen kanın hesabını sormayacak. Bilakis bu işin perde arkasında fiili olarak ya da dolaylı olarak onlar vardır. Günümüzdeki dünyada onların plan ve programları işliyor. Demokrasi adına, sözde insan hukuku adına. Yeri geldiğinde dünyayı velveleye verirler. Ama akan Müslüman kanı olduğunda kör ve sağırları oynarlar." ifadelerini kullandı.

"Mısır cuntası zalimane kararlarla 9 genci idam ederken dünyadan ses çıkmadı"

Dünyada insanlık tarihi boyunca Ortadoğu'daki krallardan daha diktatör kimsenin gelmediğini ifade eden Çelik, "İnanın ne firavun böyle diktatördü ne de Nemrut böyle diktatördü. Bunların eliyle yapılan katliam ve zulümlerin hesabını soran yok. Demokrasi havarilerinden ses yok. Neden?  Çünkü onların direktifleriyle diktatörlüğü yapıyorlar. Mısır'da darbe ile iş başına gelindi, bütün hepsi desteklediler.  Zalimane kararlarla o gençleri birer birer idam ediyorlar. Fakat kimseden ses yok. Kınamıyorlar bile.  Daha kaç gün önce 9 tane fidanı anlamsız, zalimane kararlarla darağacına gönderdiler ama dünyadan ses yok. Elbette biz onlardan sesin çıkmasını beklemiyoruz. Ama biz Müslümanlardan da ses yok. Biz niye birbirimize yardımcı oluyoruz. Biz yine birbirimize düşmüşüz. Biz niye birbirimizin kanını akıtıyoruz, biz niye birbirimize düşmanlık yapıyoruz? Sıkıntı burada." diye konuştu.

"Müslümanları ayakta tutan şey şehadet aşkıdır"

Müslümanları ayakta tutan şeyin şehadet aşkı olduğunu vurgulayan Çelik, Allah'a kavuşmak için, Allah'a yakın olmak için aranacak vesilenin şehadet olduğunu söyledi.

Cenab-ı Allah şehadeti Kur'an'da açıkladığını ifade eden Çelik, "Allah yolunda öldürülenlere sakın ölüler demeyin. Onlar diridirler, siz anlamazsınız." ayetini hatırlatarak şunları kaydetti: "Ama siz onların diriliğinden bir şey anlamazsınız, idrak etmezsiniz, Allah'ın katından kendileri rızıklandırır. Allah'ın kendilerine verdikleriyle sevinirler, müferrih olurlar."

"Şehadet bir kayıp değil"

Çelik, sözlerini şöyle sürdürdü: "Sahabeler şehit olmak için nasıl yanıp tutuşuyordular. Şehit olmak için neler yapıyordular. Allah için ölmek istiyorlardı. Ölüm, iman etmeyen insanlar için garip bir şey olabilir. Sahabeler, dirilmenin ölmede olduğuna inanmış, âlâyı iliyyine çıkmanın ölmede olduğuna inanmış, suflü âlemden, ulvi âleme yükselmenin ölmede olduğuna inanmış. Bunun için sahabeler Allah için ölmeye can atıyorlar. Şehadet bir kayıp değil, öyle bakıyordu sahabe."

Program yapılan dua ile sona erdi. (Nihat Kanat-İLKHA)

























Bu haberler de ilginizi çekebilir