• DOLAR 32.576
  • EURO 34.892
  • ALTIN 2428.647
  • ...
`Filistin`e Yardım Vazifemizdir`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Filistin Su Bakanı Dr. Shaddad Attili`yi makamında kabul etti. Türkiye`nin Filistin açısından dost bir ülke olduğunu ve Türkiye`nin Filistin`e gönderdiği yardımları, ilgi ve alakasını unutmayacaklarını belirten Attili, `Türkiye Filistin`e yardım gönderen ilk ülkelerden.
 
Filistin`e yardım götürmeye çalışırken Türk gemisinin başına gelenleri de hiçbir zaman unutmayız` açıklamasında bulundu.

Bakan Eroğlu ile İstanbul`da da görüştüklerini ifade eden Attili, Eroğlu`na Filistin`in sorunlarından bahsettiğini söyleyerek, `Bakan Eroğlu da Türk Hükümeti olarak her zaman bizim yanımızda olacaklarını ve Filistin halkı için ne gerekliyse yapılacağını söylemişti. Biliyorsunuz ki Gazze kuşatma halinde ve halkın büyük su problemleri var. Bugün burada kardeş ülkemiz olan Türkiye ile çok önemli bir projeyi müzakere etmek için buradayız` diye konuştu.

Projenin Gazze şehrinde su arıtımını sağlayan bir proje olduğunu bildiren Attili, `İsrail suyumuzu elimizden aldı. Denizimiz var ama ulaşamıyoruz. Sivil halkın su konusunda yaşadığı büyük sıkıntılar var` şeklinde konuştu.

Filistin halkının kendilerinden yardım beklediğini belirten Attili, Türkiye`nin zaten destek verdiğini ama bu desteğin de devam etmesini istediklerini kaydetti.

Projede sadece Türkiye`nin değil diğer Arap ülkelerinin de yer aldığını ifade eden Attili, Türkiye`nin Arap olmayan ilk Müslüman ülke olduğunu vurguladı. Attili öte yandan Türkiye`nin sadece maddi desteğine değil siyasi arenada da desteğine ihtiyaçlarının olduğunu söyledi.

Her insanın su temin hakkının olduğunu ve susuz hayat olamayacağını dile getiren Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu, `Filistin`de mazlum insanlar var, kardeşlerimiz var. Onlar için de her türlü desteği vermek bizim için de bir vazife olacaktır` dedi.

Ayrıca Afrika`da da susuz insanların olduğunu ve 1 milyon insana su ulaştırdıklarını kaydeden Eroğlu, bunun yeterli olmadığını yardımları artırmak için çalışmaları sürdüreceklerini ifade etti.

Bu haberler de ilginizi çekebilir