• DOLAR 32.572
  • EURO 35.041
  • ALTIN 2421.03
  • ...
Adana Müftülüğü`nden 8 Engelliye Akülü Araba
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ADANA - Adana İl Müftülüğü , \"Engelsiz Cami, Engelsiz İbadet\" projesi kapsamında 8 engelli vatandaşa akülü araç dağıttı.

 

Adana Müftülüğünce İl Müftülüğü Konferans Salonunda düzenlenen törende konuşan İl Müftü Vekili Sezai Erdal, \"Engelsiz Cami, Engelsiz İbadet\" Projesi kapsamında İl müftülüğü olarak birçok faaliyet geçekleştirdik. Hutbe ve vaazlarımızda Camilerimiz ve Din Görevlilerimizin önemi hakkında cemaatimizi aydınlatmaya çalıştık. Bu faaliyetlerimizden birisi de özürlü kardeşlerimize birer tane akülü araba hediye etmek olmuştur. Seyhan, Çukurova Yüreğir ve Kozan Müftülükleri katkılarıyla Akülü araçlarımızı kardeşlerimize hediye ederken kendilerine ve tüm özürlü kardeşlerimize Cenab-ı Allah`tan sağlık sıhhat ve afiyetler dilerim\" dedi.

 

Türkiye`de yaklaşık 8 milyon engelli vatandaşın bulunduğunu belirten Erdal; \"Onlara karşı sorumluluklarımız var. Engelli vatandaşların sorunlarına dikkat çekmek adına bu konunun seçilmesinden mutluyuz. Bu insanlara sahip çıkmak, bizim vazifemiz. İmkânlarımız ölçüsünde bu tür yardımlarımız devam edecek. Onların hayatlarındaki engelleri bir nebze olsun azaltmak bizi mutlu ediyor\" şeklinde konuştu.

 

Akülü aracın hayatlarını kolaylaştıracağını söyleyen 60 yaşında Hasan Ulusoy ise, \"Maddi durumumuz iyi değildi. Kendi İmkânlarımızla bu akülü aracı alamazdık. Bundan sonra hayat daha kolaylaşacak. Bize bu imkanı sağlayan İl Müftülüğü heyetine teşekkür ediyorum\" diye konuştu.

 

Akülü araçlarına kavuştukları için duygulu anlar yaşayan diğer engelli vatandaşlar da bu hizmetlere vesile olan herkese teşekkür etti. (Ayhan Kaya - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir