• DOLAR 32.56
  • EURO 35.016
  • ALTIN 2434.696
  • ...
Batman Üniversitesi Akademik Yılı Açılışı Yapıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Batman Üniversitesi 2012-2013 akademik yılı açılışını törenle gerçekleştirdi. Akademik Açılışa Siirt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Erman, Batman Vali Yardımcısı Şener Çağlar, Batman Emniyet Müdürü Hasan Ali Okan, akademik ve idari personellerin yanı sıra öğrenciler katıldı.

Açılış konuşmasını Üniversite Rektörü Prof. Dr. Abdüsselam Uluçam yaptı. Akademik yılı açılış dersi ise Yükseköğretim Kurulu üyesi Prof. Dr. Mehmet Bulut tarafından verildi.

Yeni akademik yılına girerken Batman Üniversitesi`nin iki kampüsündeki 6 fakültesi, dört yıllık 3 yüksekokulu, 3 meslek yüksekokulu; 2 enstitüsü, 212 akademik, 214 idari, 125 hizmetli olmak üzere 551 personeli ve 5 bin 193 öğrencisi ile gelişimini sürdürdüğünü belirten Rektör Prof. Dr. Uluçam, \"Üniversitemiz bilgi üretmenin yanında, ülkenin geleceğine yön verecek gençleri yetiştirerek kentin imajını ve gelişimini sağlayacak adımları çoktan atmış bulunmaktadır. Birinci dönemimiz yeniden yapılanmak ve altyapı oluşturmakla geçti. İkinci dönemde ise bizi daha çok hizmet, üretim ve yüksek performans beklemektedir\" şeklinde konuştu.

2020 Yılından Önce 23 Bin Öğrenciye Ulaşacağız
2023 yılında öğrenci sayılarını 23 bine yüksteltme hedeflerinin olduğuna dikkat çeken Rektör Prof. Dr. Uluçam, \"Ancak gönül rahatlığı ile bu rakama 2020 yılından önce ulaşacağımızı belirtmek istiyorum. Hepimiz sizin için buradayız. Yarının umudu ve sahibi olan sizlerin, kişilikli bir insan iyi bir yurttaş, faydalı ve üretken bir meslek sahibi olmanız için çabalıyoruz. Belki bugün sizlere gerekli olan her şeyi sunma imkanımız yok. Ama sağlıklı bir çekirdeğin uygun bulduğu her ortamda yeşereceği de unutulmamalıdır. Yani sizin iyi yetişmeniz, yine önce sizin gayret ve çabanızla gerçekleşecektir. Hocalarınızın özverili dersleri ile çoğu teknolojik malzemelerle donatılış laboratuarlardan azami derecede yararlanmalı, bölümünüzle ilgili kaynak ve kitaplardan bu bilgileri pekiştirmelisiniz\" ifadelerini kullandı.

169 Üniversite Arasında 71`inciyiz
Rektör Prof. Dr. Uluçam konuşmasında, \"15 Ekim 2012 tarihinde ODTÜ`nün açıkldığı Üniversitelerin gelişme raporunda Batman Üniversitesi`nin; 2000 yılından sonra kurulan ve Doktora programı olmayan Üniversiteler (23 adet) genel Sıralamasında 2.(ikinci), 2000 yılından sonra kurulan üniversiteler (51 adet) genel sıralamasında 9.`uncu (dokuzuncu), Tıp Fakültesi olmayan Üniversiteler (68 adet) genel sıralamasında 20`inci (yirminci), Tüm üniversitelerin (169 adet) genel sıralamasında 71. (yetmiş birinci) sırada yer almaktadır\" dedi.

Etkinlik Yeni Kampüste Devam Etti
Merkez kampüste devam eden program daha sonra üniversitenin Kuyubaşı Kampüsünde Fen- Edebiyat Fakültesi`nin açılış kurdelesinin kesimiyle devam etti. (M.Fatih Akgül - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir