• DOLAR 32.513
  • EURO 34.78
  • ALTIN 2423.348
  • ...
Adana Umut Der Kurban Bayramı Yardımları İçin Hazır
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ADANA- Yaptığı hizmetlerle fakir ve muhtaçlara uzanan yardım eli olan Adana Umut Der Gıda Bankası, Kurban Bayramı öncesinde çalışmalarına hız verdi.

 

\"Kurbanınız Muhtaçlara Bayram Olsun\" sloganıyla kampanya başlatan Umut Der; kurban alımı, kurban kesimi ve kurban etinin yoksul ve ihtiyaç sahibi olanlara dağıtılma konusunda faaliyetlerde bulunacağını açıkladı.

 

Kurban Bayramında yapacakları hizmetler hakkında bilgi aldığımız Adana Umut Der Gıda Bankası Başkanı Selahaddin Yeniay, \"Mübarek Ramazan ayından önce ihtiyaç sahiplerinden yardım talebi için derneğimize yoğun müracaat oldu. Biz de hem bu müracaatlara cevap verebilmek hem de bize ulaşamamış diğer muhtaçlara da yardım ulaştırabilmek için Valiliğe başvurarak kesilen kurbanları da kapsayacak bir yardım toplama kampanyası başlattık. Yardım toplamak için resmi yetki belgesi aldık. Bu sayede yardımsever halkımızdan makbuz karşılığında yardım toplayabileceğiz\" dedi.

 

Kurban hizmeti ile ilgili yaptıkları hazırlıklar hakkında da bilgi veren Yeniay; \"Kurban Bayramı yardım çalışmaları için ilimizin dört bir yanındaki semtlerde bulunan fakir ve mağdurları adresleri, aile fert sayıları ve telefonlarına kadar tespit edip belirledik. Gönüllülerimizin hangi semtlerde görev alacakları belirlendi. İrtibat telefonlarını, banka hesap numaralarını içeren el ilanları dağıtıldı, afişler asıldı, bağışlanacak kurban etleri için toplama ekipleri belirlendi. Yaptığımız bu çalışmayla hayırseverlerin bağışladığı kurban etlerini hızlı ve adil bir şekilde hak sahiplerine ulaştırmaya çalışacağız.\"dedi.
Kurban Bayramında yapacakları diğer hizmetlere de değinen Yeniay, \"Kurban etlerini bağışlamak isteyenler, bizlere ulaşırlarsa onlar için kurban etlerini ihtiyaç sahiplerine ulaştırabiliriz. Yine Kurbanını almış ama kesememiş, kestirememiş ise kendilerini ehil kesimcilere yönlendirmeye çalışırız. Ayrıca kurbanını bayramın birinci gününde kesemeyen veya kesim için müsait yeri olmayanlar veya toplu olarak beraberce kurbanını kestirmek isteyenler derneğimizin belirleyeceği uygun müsait alana kurbanlarını getirip bayramın ikinci gününde kestirebilirler \"dedi. (Ayhan Kaya-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir