• DOLAR 32.544
  • EURO 34.995
  • ALTIN 2424.583
  • ...
Kırgiztan İslami Hareket Üyesini Tutukladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Doğruhaber-Dış Haberler Servisi-Riyad Makaev

Bişkek-Kırgızistan`da, Özbekistan`da "Türkistan İslami Hareketi" militanı olduğu gerekçesiyle aranan Suleymanov tutuklandı
Kırgızistan İçişlerinden yapılan açıklamaya göre, tutuklanan sözde bir uluslararası terör örgütünün aktif bir üyesi dir.
Kırgızistan İçişlerinden yapılan açaıklamada şöyle ifade yeralıyor, Ekim ayında, Devlet Ulusal Güvenlik Komitesi birliklerin operasyonları sırasında, Özbekistan Cumhuriyetinde aranan Fergana bölgesinden 1957 doğumlu Habibullah Suleymanov tutuklandı.

Tutuklanan Habibullah Suleymanov, "Interpol" tarafından terör eylemlere karıştığı için ve aktif "Türkistan İslami Hareketi" üyesi olduğu için aranmaktaydı. Suleymanov şuanda Kırgızistan`ın hapishanesinde gözaltında tutulmaktadır.

Kırgız Hükümeti şuanda Habibullah Suleymanov`u Özbekistan`a iade işlemleri konusunda çalıştıklarını belirtti.

Özbekistan`a iade yapıldıktan sonra Suleymanov`un aikibeti ne olacağı merak konusu oldu. Özbekistan bugün İslami Hareketlere karşı çok sert kararlar alan bir İslam Kerimov rejimine sahip. Sadece İslami bir yönetim istediklerinden dolayı Özbekistan`daki tutuklu müslümanların sayısı 10 binlerle ifade ediliyor.

Bu haberler de ilginizi çekebilir