• DOLAR 32.384
  • EURO 35
  • ALTIN 2326.163
  • ...
`Türkiye`de İslami STK`lara Tahammülsüzlük Var`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
ADANA - Konya İslami STK duruşmasında kapatılan Mustazaf Der`in Yönetim Kurulu üyeleri ile Konya Mustazaf Der üyelerine Adana 6. Ağır Ceza Mahkemesi`nce verilen 205 yıllık hapis cezasına bir tepki de Akdeniz İnsani Hürriyetler ve İnanç Platformundan geldi.

STK üye ve gönüllülerine verilen cezaların hakka ve hukuka aykırı olduğunu belirten Akdeniz İnsani Hürriyetler ve İnanç Platformu Başkanı Ekrem Ertaş, kararın ideolojik gerekçelerle alındığını ifade etti.

İslami Sivil Toplum kuruluşlarının yasal çerçevede sürdürdüğü faaliyetlerin bazı odaklar tarafından engellenmeye çalışıldığını savunan Ertaş, "Bunu Mustazaf Der`in kapatılma kararının Yargıtay tarafından onanmasında ve Konya İslami STK davasında verilen 205 yıllık cezalarda gördük. Konya duruşmasında savcı, dernek yöneticilerinden 14 kişi için ceza talep ederken Mahkeme heyetinin 23 kişiye ceza vermesi bunu açıkça gösteriyor. Bu soruşturmayı başlatan savcının bile suçsuzluğunu gördüğü ve beraat istediği 9 kişiye Mahkeme heyetinin ceza vermesini hala tam anlayabilmiş değiliz. Bu olsa olsa ideolojik bir karardır "dedi.

Derneğin Yasal Faaliyetlerine Tahammülsüzlük Var
Kapatılan Mustazaf Der`in geniş halk desteğine sahip bir sivil toplum kuruluşu olduğunu ve bazı odakların bu derneğin İslami faaliyetlerine hatta varlığına bile tahammülü olmadığını belirten Ertaş, "Mustazaf Der, halkla iç içe olmayı başarmış ve halkın geniş teveccühünü kazanmış bir dernek iken bunun görmezden gelinerek kapatılması; yönetici ve üyelerine cezalar verilmesi yaptığı İslami faaliyetlere, mazlum mustazaf halkın yanında olmasına tahammülsüzlüktür. Bu derneğin yaptığı yasal faaliyetlere bir tahammülsüzlük var. Türkiye`de İslami STK`lara tahammülsüzlük var!"şeklinde konuştu.

205 Yıl Ceza Alan Bu Müslümanlar Ne Yapmış!
Başbakan`ın "Dindar Nesil" söylemine de atıfta bulunan Ertaş; "Sayın Başbakan`ın `Dindar Nesil` söylemi var. Ama İslami bir nesil için çalışan bu STK`lara bir tahammülsüzlük var. Burada tam bir çelişki var. Sormak lazım; 205 yıl ceza alan bu Müslümanlar ne yapmış ki bu cezaya çarptırılmışlar. Savcının hazırladığı iddianamelere baktığımızda ve Mahkemelerin verdiği cezaların gerekçeli kararlarına bakarak biz sayalım: `Peygamber Efendimiz (sav) için Kutlu Doğum Etkinlikleri düzenlemek. Siyer sınavı düzenlemek. Kuran İlimleri Sınavı düzenlemek... Filistin`e destek için basın açıklaması düzenlemek. Başörtüsünün her yerde serbest olması için çalışmalar düzenlemek ve benzeri İslami faaliyetler.` İslami bir nesil için çalışan bu camia kapatılmış bu da yetmemiş fertleri hapis cezalarına çarptırılmış. Dindar Nesil isteyenlerin bunu görmesini ve bu hukuksuz uygulamalara göz yummayarak bu zulme seyirci kalmamasını bekliyoruz" şeklinde konuştu. (Ayhan Kaya-İLKHA)
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir