• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
`Bilge Kral` Yarın Anılacak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

SARAYBOSNA - "Bilge Kral" olarak anılan İzzitbegoviç, 19 Ekim 2003 tarihinde vefatından sonra defnedildiği, Kovaçi Şehitliği`nde anılacak.

Bosna-Hersek`in kurucu Devlet Başkanı merhum Aliya İzzetbegoviç`in mezarını yarın, merhum Aliya`nın kurucusu olduğu Demokrat Eylem Partisi`nin (SDA) Genel Başkanı Süleyman Tihiç, partinin diğer üst düzey yetkilileri, Bosna-Hersek Ordusu`nun eski mensupları, generaller ve diğer yetkililer ziyaret edecek.

İzzetbegoviç`in özel eşyası, hayat kesitlerinden fotoğraf, uluslararası alanda aldığı çeşitli nişan ve ödülleri barındıran "Aliya İzzetbegoviç Müzesi"nin organizasyonuyla da başkent Saraybosna`daki Orduevi`nde Boşnak tarihçi yazar Osman Brko`nun kaleme aldığı "Bosna`nın Çağdaş Gerçeği" adlı kitabın tanıtımı yapılacak.

Kitabın tanıtımında, SDA Genel Başkanı Süleyman Tihiç, Boşnak akademisyen İbrahim Buşatliya ve ünlü gazeteci Vildana Selimbegoviç konuşma yapacak.

Aliya İzzetbegoviç`in vefatının 9. yıldönümü nedeniyle ayrıca, 22 Ekim tarihinde Boşnak Kültür Merkezi`nde (BKC) "Bilge Kral`ın hayatı ve Bosna- Hersek`e bıraktığı miras" konulu konferans düzenlenecek.
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir