• DOLAR 32.524
  • EURO 34.863
  • ALTIN 2429.13
  • ...
ÇOGEM`de Doğalgaz Kursu Açıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MERSİN - ÇOGEM- İş-Kur Mersin Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü işbirliği ile açılan kurs, beş ay süreli olacak. 15 çocuğun katıldığı kurs sonucunda Çocuklara doğalgaz meslek belgesi de verilecek.

Kurs Merkezini Ziyaret eden Aile ve Sosyal Politikalar Mersin İl Müdürü Selahattin Bulut Çocuklarla sohbet etti. Bulut, \"Bağlı kuruluşlarından olan ÇOGEM in çalışmalarını önemsediklerini ve desteklediklerini belirterek özellikle, sokakta çalışan çocukları sokaktan kurtarıp Mesleki eğitime yönlendirilmesi çalışmalarının Türkiye`ye örnek bir çalışma olduğunu bu güne kadar ÇOGEM tarafından açılan kurslarda 281 çocuğun çeşitli meslek dallarında belge aldığını söyledi. İl Müdürü Bulut \"Mersin e doğalgazın yeni gelmesiyle doğalgaz alanında yetişmiş elemana ihtiyaç olacağını ve bu kursu bitiren gençlerimizin iş bulma diye bir sıkıntısı olmayacağını bu kursu bitirenlerin tamamının işe yerleşeceğini kaydetti. Bulut \"kursun açılmasında destek veren Mersin Halk Eğitim Müdürlüğüne ve İŞKUR il Müdürlüğüne teşekkür etti.

ÇOGEM Müdürü Mustafa Sarı da, doğalgaz kursunun bu yıl ikince kez açıldığını birinci kez açılan kursta başarılı olan 10 çocuğun işe yerleştiğini bu nedenle doğalgaz kursunun önemli olduğunu söyledi. (Osman Öksüz - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir