• DOLAR 32.358
  • EURO 34.983
  • ALTIN 2324.46
  • ...
Yanlış Politikaların Faturası Kamu Çalışanlarına Kesilmesin
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HABER MRK - Maliye Bakanı Mehmet Şimşek`in, Suriyeli sığınmacılar için bugüne kadar bütçeden 400 milyon lira kaynak aktarıldığı, fakat belediyelerin ve devletin genel harcamalarının muhtemelen bundan fazla olduğu yönündeki sözleri üzerine açıklamalarda bulunan Tüm Sağlık-Sen Genel Başkanı Okay Erözgün, \"Bayram öncesi ikramiye dahi alamayan kamu çalışanları Suriye ile güdülen yanlış dış politikanın faturasını da mı ödeyecek? diye sordu.

 

Erözgün, faturanın 400 milyon liranın kat be kat üstünde olduğunu belirterek, \"Biz Suriye sınırından sadece Suriye`ye değil, 11 Ortadoğu ülkesine daha ihracat yapıyorduk. Suriye pazarını kaybettik, diğer ülkelere de mal gönderemez olduk. Suriye sınırındaki gümrük kapılarının kapatılmasının ardından Türkiye`nin Suriye`ye ve Suriye üzerinden 11 Ortadoğu ülkesine yaptığı ihracat durma noktasına geldi\" dedi.

 

Maliye Bakanının sadece bütçeden çıkan paraya bakarak konuştuğunu ifade eden Erözgün, \"Ama görülüyor ki, bu işin faturası 400 milyon liranın çok çok üzerinde. Ve bu büyük faturayı çalışanımız ödüyor\" diye konuştu.

 

Erözgün sözlerine şöyle devam etti: \"Tüm Sağlık-Sen olarak sağlık çalışanlarına bayram ikramiyesi verilmesini talep etmiştik üstelik döner sermaye sistemiyle sağlık çalışanları genel bütçeye de yük olmayacaktı. Ancak bu isteğimize şuana kadar bir yanıt gelmedi.

 

Yanlış dış politikalar sonucunda gözünü kırpmadan genel bütçeden 400 milyon lira harcayan hükümet, konu kendi kamu çalışanı olunca paramız yok ifadesini kullanıp nasıl böyle bir açıklama yapabiliyor?\" (Fikret Kavgalı - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir