• DOLAR 32.377
  • EURO 35.06
  • ALTIN 2325.351
  • ...
`Panik Butonu` Uygulaması Başladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) ve Girişimci İş Kadınları ve Destekleme Derneği`nce düzenlenen ``Özel Sektör ve Kamu İşletmelerinin Üst Yönetiminde Kadın Temsili Uluslararası Toplantısı``ndan ayrılırken gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Özellikle mahkemenin evden uzaklaşma kararı verdiği, eve yaklaşmaması gereken bireyle ilgili konularda her vakaya bir polis görevlendirme imkanının olamayacağına dikkati çeken Bakan Şahin, ``Teknik takiple her vakanın başına bir polise gerek kalmayacak. Buton sistemi sayesinde süreç söz konusu bireyin eve yaklaştığı zaman kadının yeni kurulan teknolojik altyapıyla ilgili birimlere haber vermesiyle çalışıyor`` diye konuştu.

Konuyla ilgili çalışmaların dünyadaki örnekleri incelenerek tamamlandığını ifade eden Bakan Şahin, şunları kaydetti:

 ``İçişleri Bakanlığımız ve Emniyet Genel Müdürlüğümüzle şu an Bursa ve Adana`da 150 butonu 155 hattına entegre ederek, bağlantısını sağladık, altyapısını oluşturduk. Ekiplerimiz iki şehirde çalışmalarını sürdürüyor. Hem bu işi yapacak personelin eğitimiyle uğraşıyor hem de teknolojik olarak bu bağlantının takibi ve uygulamasına yönelik çalışıyorlar. Ayın 18`inde Bursa`da bunun tanıtımını yapacağız. Pilot çalışmanın sonunda da görülen eksiklikleri gidereceğiz``.

Bakan Şahin dağıtılacak butonların kolyelerin üzerine entegre olup olmayacağı sorusuna da ``Buton şeklinde olacak. Kadınların çantasında taşıyacağı buton şeklinde... Ama değişik modelleri de uygulama başladığı zaman deneyebiliriz. Bir cep telefonunun yarısı büyüklüğünde bir buton olacak`` yanıtını verdi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir