• DOLAR 32.552
  • EURO 34.775
  • ALTIN 2497.523
  • ...
`Yeni Açılan Okullarda Usule ve Yönetmeliğe Uygun Atama Yapılsın`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BATMAN- Eğitim Sen Şube Başkanı Bülent Hatun, yeni açılacak olan Gültepe İlköğretim okuluna yapılacak öğretmen ataması ile ilgili yazılı açıklama yaptı.
 
Hatun yaptığı açıklamada, Gültepe ilkokuluna/ortaokuluna usule ve yönetmeliğe uygun atama yapılması gerektiğini kaydetti.
Batman`da yeni açılan okullardaki ağır aksak çalışmalar nedeniyle söz konusu okulların eğitim ve öğretime açılmadığını belirten Hatun, "Eğitim öğretimin başladığı bir süreçte bazı okullar halen ne şekilde öğretmen alacağı İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından açıklanmadı. Bu okullardan biri de Gültepe İlkokulu/Ortaokulu`dur" dedi.
 
Eğitimcilerden kendilerine ulaşan şikâyetler üzerine bu okulun öğretmen kadrosunun, kadrolu öğretmenlerden oluşmayacağı bilgisini aldıklarını belirten Hatun, "Bizler Batman`da eğitimin daha kaliteli ve verimli bir seviyeye ulaşacağını beklerken İl Milli Eğitim Müdürlüğü`nün, Gültepe İlkokulu/Ortaokulu`nu ücretli öğretmenlerle görevlendirmeye çalışması açıkçası kabul edilebilir bir durum değildir" ifadelerini kullandı.
 
Birçok eğitimcinin bu okulun münhale açılmasını beklediğine işaret eden Hatun, "Daha kaliteli bir eğitim için Gültepe İlkokulu/Ortaokulu`na kadrolu öğretmen ataması Batman`ın geleceğine olacaktır. Batman`dan kaliteli bir eğitim bekleniyorsa bu tür yanlış uygulamaların tekrardan gözden geçirilmesi gerekmektedir. Batman geçmişteki yanlış uygulamalarla çok şey kaybetti. Eğitim sen olarak; Beklentimiz, yetkililerin Gültepe İlkokulu/Ortaokulu`na ve bundan sonra açılacak okullara `usule ve yönetmeliğe uygun olarak atama` yapmasıdır. Aksi halde Batman`daki öğrenci ve öğretmenlerimizi mağdur etmeye hiç kimsenin hakkı yoktur" şeklinde tepki gösterdi. (Mehmet Sait Çelik-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir