• DOLAR 32.523
  • EURO 34.786
  • ALTIN 2421.6
  • ...
`Genel Af Çıkarılmalı`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BATMAN - Batman Baro Başkanı Av. Yusuf Tanrıseven basınla veda toplantısı düzenledi. Saat:09.00`da yapılan kahvaltılı basın toplantısına Baro Başkan Yardımcısı Ekrem Taşkın, Genel Sekreter Serkan Ramanlı, Yönetim Kurulu Üyeleri; Tamer Öztoprak, A.Hamit Çakan, A.Selam Kavşut ve Adile Gürbüz katıldı.
 
21 Ekim 2012`de yapılacak 12. Olağan Genel Kurulda Baro Başkanlığına aday olmayacağını açıklayana Tanrıseven, iki dönem toplam 4 yıl Baro Başkanlığı yaptığını hatırlatarak, "Demokratik bir yapılanma anlayışıyla, uzlaşı kültürüyle bütünleşerek sorunların takipçisi olan, çözüm üreten bir baro olmayı hedeflediğimizi beyan etmiştik. Bu kapsamda özellikle Kürt sorunu ekseninde yaşanan siyasal gerginlik ve toplumsal olaylarda Baromuz, temel hak ve özgürlüklerden yana, barışçıl ve uzlaşmacı bir tutumla arabuluculuk dâhil her türlü insiyatifi alan, toplumsal barışa hizmet eden duruşunu devam ettirmiştir" dedi.
 
Başörtüsü ve İnanç Sorunu Hukuki Güvence Altına Alınsın
Başta başörtüsü olmak üzere halkın inançlarını özgürce yaşayabilmelerinin önünün yeterince açılamadığı gibi, kısmi de olsa uygulamadaki bir takım rahatlatmaların hiçbir hukuki güvence altına alınmadığını belirten Av.Tanrıseven, "Yasaklamalar, tutuklamalar, dernek kapatmalar, toplumsal sorumluluk ve mesleki faaliyetleri, suç örgütü üyeliği olarak değerlendiren bir dizi yargı kararları, bizlere, ülkemizde örgütlenme özgürlüğü, ifade hürriyeti ve toplumsal tepkilerin özgürce dile getirilmesinin sağlanması bağlamında alınması gereken ciddi mesafelerin, olduğunu göstermektedir" ifadelerini kullandı.
 
Fikret Bayram`ın Sorunu Henüz Çözülemedi
Av.Tanrıseven, "Yakın zamanda kamuoyunun da yakından bilip takipçisi olduğu, artık kendi ihtiyaçlarını karşılayamayan biri 78 yaşında olduğu halde cezaevinde tutulan Elfo Ürper ve vücudunun yüzde doksan ikisini kullanamayan felçli Fikret Bayram`ın dramı henüz çözülebilmiş değil" dedi.
 
Soru üzerine, Fikret Bayram konusunu baro olarak araştırdıklarını dile getiren Av.Tanrıseven, "Onunla ilgili geçen sene aftan faydalanması için bir başvurusu vardı. Süreç halen devam ediyor ve konuyla ilgili bir cevap gelmemiş. Bilindiği üzere önceden af kanunu kapsamına girmesi için bir rapor vardı, sonraki raporda iyileşebilir demişler, rapor alabilmesi için bizler yardımcı olmak için başsavcıyla gidip görüştük. Gerekirse Başsavcıya, Cumhurbaşkanı`na biz de bir dilekçe gönderelim süreçle ilgili demiştik ama kendisi göndermişti zaten. Onun sonucunu bekliyoruz ve inşallah sürecin takipçisiyiz" şeklinde konuştu.
 
Genel Af Çıkarılmalı
"STK`ların kapatılması ve yöneticilerine örgüt üyesi gibi ceza verildiği" sorusu üzerine Av.Tanrıseven, "Benim genel affın çıkarılmasından yanayım. Suçları her ne olursa olsun siyasi, adli hiç fark etmez, Şuan da cezaevleri bir şekilde boşaltılıp herkese ikinci bir şans verilmesi gerektiğini düşünüyorum. Türkiye kötü bir süreçten geçti. Yeni yeni normalleşmeye gidiyor ve bu süreçte ikinci bir şans verilmesi gerektiğini düşünüyorum. Genel af çıkarılması gerektiğini tekrardan söylüyorum" dedi. (Veysi Demir, M.Fatih Akgül - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir