• DOLAR 32.604
  • EURO 35.019
  • ALTIN 2425.274
  • ...

MERSİN-Mersin Akdeniz Sanayici ve İşadamları Derneği Genç ASİAD Uluslararası Fuar Koordinatörü Mahmut Çıkmaz, katıldığı Tunus SIAT 2012 fuarı sonrası yaptığı açıklamada, Tunus`ta tarım alanında önemli fırsatlar bulunduğunu ve Türkiye`den çok büyük yatırımlar beklendiğini belirtti.
Tunus`un ticari potansiyeli ve ülke ekonomisinde önde olan sektörlerin tanıtıldığı Uluslararası Tarım Yatırımları ve Teknolojileri Fuarı (SIAT 2012)`na katılan Genç ASİAD Uluslararası Fuar Koordinatörü ve Kahraman Tarım Ürünleri firması sahibi Mahmut Çıkmaz, yatırım ve ortaklık için Tunus`un çok uygun bir yer olduğunu söyleyerek özellikle tarıma dayalı sektörlere önemli oranda teşvik sağlandığını belirtti.

 

Ülkede yurt dışından yatırım yapanlara kolaylıklar sağlandığını söyleyen Çıkmaz, Türk girişimcilerin Tunus`ta daha fazla ilgi gördüğünü ve buna kendisinin de şahit olduğunu dile getirdi. Bürokratik kesimlerle görüşmeler yapıldığını ifade eden Çıkmaz, Tunus Tarım Bakanı Mohamed Ben Salem ile bir araya geldikleri toplantıda iki ülke arasındaki ticari gelişmelerin daha yüksek seviyelere gelmesinin zor olmayacağının dile getirildiğini belirtti. Tunus Tarım Bakanı`nın Türk yatırımcıları ülkesine davet ettiğini ve yatırım için gerekli olan her türlü yardım ve kolaylığın teminin yapılacağını anlatan Çıkmaz, bu fırsatların değerlendirilmesi gerektiğini vurguladı. \"Ortaklık ve işbirliğine de büyük önem veriliyor. Ülke de teknik altyapı eksiklikleri bunu tedarik edebilecek potansiyelin azlığı ülkenin yurt dışı yatırımına ihtiyacını artırıyor. Tarım sektöründe yatırımlara yönelik çok önemli fırsatlar var\" diyen Çıkmaz, Tunus aracılığıyla komşu ülkelere de önemli ticari girişimlerde bulunulduğunu kaydetti.

 

Fuar sürecinin çok verimli geçtiğini anlatan Çıkmaz, Tunuslu işadamlarıyla güzel görüşmeler yapıldığını birçok yatırımcının önemli bağlantılar kurduğunu söyledi. (Osman Öksüz-İLKHA)