• DOLAR 32.575
  • EURO 34.737
  • ALTIN 2527.51
  • ...
Fırtına nedeniyle elektrik direkleri devrildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Siirt'in Şirvan ilçesinde yoğun kar yağışı ve fırtına etkiliyor. Olumsuz hava koşulları, ilçede çok sayıda elektrik direğinin devrilmesine ve iletişim hatlarının kopmasına neden oldu.

Olumsuz hava koşulları nedeniyle Şirvan'a bağlı 11 köy ve 4 mezraya enerji taşıyan çok sayıda elektrik direği devrildi. Devrilen direkler ile birlikte iletim hatları da kopunca söz konusu yerleşim birimleri enerjisiz kaldı. Bunun üzerine Dicle Elektrik Şirvan İlçe Şefliğine bağlı ekipler ile Siirt'ten buraya takviye amacıyla giden ekipler, onarım çalışmalarına başladı.

Yolu açılan ve ulaşım imkanı bulunan yerlerde devrilen direklerin yerine yenilerini diken 14 kişilik 4 ayrı ekip, kopan hatları da yeniledi.

Devam eden kar yağışı ve eksi 10 dereceyi bulan soğuk havaya rağmen yapılan bu çalışmaların ardından 5 köy ve 2 mezraya yeniden enerji verildi.

Diğer yerleşim birimlerine ise İl Özel İdare ekiplerinin karla kaplı yolları açması il birlikte gerekli onarımlar yapılarak yeniden elektrik verilecek. (Murat Orhan-İLKHA)









Bu haberler de ilginizi çekebilir