• DOLAR 32.597
  • EURO 34.745
  • ALTIN 2498.673
  • ...
Büfecilerden Belediyeye Tepki
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİNGÖL - Belediyenin, büfe ve işgaller konusunda ayrımcılık yaptığını iddia eden büfeci esnafı Bilal Aydın, kararların herkesi kapsamasını isteyerek Bingöl Belediye Başkanı Atalay`a `adil olma` çağrısında bulundu.

 

Selahaddin Eyyubi Camii yanında bulunan arazide dikilen ağaçların belediye tarafından söktürülmesine tepki gösteren Aydın, şöyle konuştu: \"Belediye Başkanı ağaçları imara aykırı gerekçesiyle söküp `Bingöl halkının hakkını ve hukukunu kimseye yedirmeyiz` diyor. Peki, soruyorum: Yurt önlerindeki kaldırımların tamamen işgal edilmesi, hatta kaldırımlara WC yapılması, yine Uydukent Mahallesi Muhtarının `muhtarlık bürosu` adı altında yaptırıp kafeye çevirdiği alanlar Bingöl halkının hakkı değil mi? Bazısına ayrı bazısına ayrı hukuk mu işliyor\" şeklinde konuştu.

Selahaddin Eyyubi Camii yanındaki arazinin moloz yığınlarıyla kaplı olduğunu ve yaptıkları çevre düzenlemesiyle alanı yeşillendirdiklerini belirten Aydın, \"Yapılan çalışmalar mahalle halkının da takdirini toplamıştı. Hatta ağaçlar söküldüğü esnada, mahalle halkı tepki göstermişti. Belediye yıllarca çöplük gibi duran alanı neden temizlemedi de şimdi hak hukuk söylemleriyle iş yapmaya kalkışıyor. Ortada herhangi bir işgal de söz konusu değil\" dedi. Aydın, ağaç kesiminin suç olduğunu ve belediye hakkında soruşturma başlatılması gerektiğini söyledi.

 

Yeşillendirme çalışmasından belediyeden başka kimsenin rahatsız olmadığını söyleyen Aydın, sözlerine şöyle devam etti:\"Belediye eğer çok iş yapıyorsa gelsin kendisi yeşillendirme yapsın. Ayrıca başkanı da adil olmaya davet ediyorum. Memleketin hakkını kimseye yedirmiyorsa çıkıp şehri bir gezsin. Önce kaldırımlara konan wc`leri kaldırsın\" dedi. (Nihat Kanat - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir