• DOLAR 32.332
  • EURO 35.038
  • ALTIN 2320.606
  • ...
`Çocuklarımızı Davranışlarımızla Eğitelim`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Pursaklar Belediyesi’nin Saray Kültür Merkezi’ndeki konferans salonunda çok sayıda kadın ve çocuk bir araya geldi. Saray Hanımlar Lokali’nin düzenlediği konferansta anne ile çocuk arasında sağlıklı iletişimin nasıl kurulması gerektiği sorusunun cevabı arandı. Çocuk Gelişimi Uzmanı Suzan Eşen, slayt ve örneklerle zenginleştirip anlattığı anne-çocuk ilişkisinde anne olmanın ve çocuk yetiştirmenin önemine dikkat çekti. Çocuk yetiştirmek için şefkat ve iyi niyetini tek başına yeterli olmadığını belirten Eşen, "İyi niyet yeterli olsaydı gazetelerin üçüncü sayfa haberleri olmazdı. Çünkü onları da anneler yetiştirdi." diye konuştu.

Çocuklara verilen eğitimin davranışlarla yapılması gerektiğini kaydeden Eşen, anneleri orkestra şefine benzeterek, "Siz hangi komutu verirseniz onlar da onu uygular. Dolayısıyla iyi bir şef, iyi bir anne olmaya çalışın” şeklinde konuştu. Çocuk eğitiminde annelerin kendilerini tanımasının çok önemli olduğunu belirten Suzan Eşen, çocukların yük olmadığını vurgulayarak, onlara kızılmaması, çocuklarla bol bol konuşulması gerektiğini aktardı. Suzan Eşen, konuşmasının sonunda sabırlı, mutlu ve özverili bir anne olmanın çocukların iyi bir fert olarak yetişmesinde önemli olduğunu ifade ederek, "Çocukların gülümsemesine vesile olan herkese selam olsun." dedi.

Programda `Bir Kapak Bir Umut` projesi kapsamında toplanan mavi kapaklarla alınan tekerlekli sandalye ihtiyaç sahibi bir aileye teslim edildi.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir