• DOLAR 32.545
  • EURO 34.827
  • ALTIN 2426.213
  • ...
Ormanlar Hayvancılığa Açılıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MERSİN- Orman ve Su İşleri Bakanlığının yeni bir otlatma yönetmeliği hazırladığını belirten Acer, \"Hayvan otlatma planları kapsamında Türkiye`de model bölge olarak Mersin seçilmiştir. Mersin`de her şeflikte otlatma planları hazırlanacaktır\" dedi.

 

Özellikle Sarıkeçili Yörükleri`nin bulunduğu Yeşilovacık ile Davultepe şefliklerinin otlatma planlarının tamamlandığını ifade eden Acer, yapılan çalışmaların içeriği ile ilgili bilgiler verdi.

 

Acer, \"Hangi mevsimde, hangi ayda, hangi rakımda ve hangi mevkilerde hayvancılığın gelişmesi adına neler yapılabileceği ortaya konulacak. Yörüklerin hayvanlarını otlatabileceği alanlar belli olmuş olacak ve ilan edilecek. Bu bize öncelikli olarak buraların ıslah edilmesini sağlayacak. İkincisi de bugüne kadar `ormana girmek yasak`, `hayvanları ormana sokmayacaksınız` diye var olan yasa değişmiş olacak\" diye konuştu.

 

\"Artık bizim ilan ettiğimiz ormanlık alanlarda dahi hayvan otlatılacak\" diyen Acer, şunları söyledi:
\"Bu bizim için çok büyük bir hadise, hayvancılığımız için çok büyük bir hadise. Bu sorunu şuan orman teşkilatı çözüyor. Orman ve Su İşleri Bakanlığımızın, Orman Genel Müdürlüğümüzün yapmış olduğu otlatma yönetmeliği bize bu imkanı sağlamış durumda. Bu yılın sonuna kadar 44 orman işletme şefliğimizin planlarını tamamlayacağız ve otlatma yönetmeliği paralelinde bütün hayvancılarımızın otlak alanlarını ilan etmiş olacağız.\"(A.Hakim Kurt/R.Tekyıldız-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir