• DOLAR 32.56
  • EURO 34.855
  • ALTIN 2433.258
  • ...
Hz İbrahim Siverek`te Anıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞANLIURFA - Siverek İkra Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (Siverek İkra-Der) tarafından saat 20.00`de, Siverek Belediyesi`ne ait 5 No`lu Taziye Evinde, \"Hz. İbrahim`in Anlama Etkinliği\" düzenlendi. Program Kur`an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Ardından Siverek İkra Çocuk Grubu ve Mehmet Turan tarafından Hz. İbrahim üzerine yazılmış ilahi ve marşlar seslendirildi.

Programa konuşmacı olarak katılan Doğruhaber Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Göktaş, Hz. İbrahim`in tevhidi mücadelesine değindi.

Hz. İbrahim`in Kur`an-ı Kerim`de hiçbir peygambere nasip olmayacak övgülere mahzar olduğunu belirten Göktaş, Allah`u Teala`nın Hz. İbrahim`in tüm dualarını kabul ettiğini, hiçbir duasını geri çevirmediğini kaydetti.


Hz. İbrahim`in dualarına örnek veren Göktaş: \"Hz. İbrahim (as) elini açmış, \"Ey Rabbimiz, ben ailemin bir bölümünü senin dokunulmaz evinin, Kâbe`nin yanı başındaki bitkisiz, kıraç bir vadiye yerleştirdim. Ey Rabbimiz, bunu namazı kılsınlar diye böyle yaptım. Buna göre insanlardan bir bölümünün gönüllerinde onlara karşı özlem uyandır ve onlara rızık olarak çeşitli meyveler bağışla, umulur ki, sana şükrederler (İbrahim Suresi 37)\" Bu duaya çok dikkat etmemiz gerekir. Hz. İbrahim duasında Allah`u Teala`dan insanların kalbini Kâbe`ye bağlamasını niyaz etmiştir. Hz. İbrahim duasında Manavgat Şelalesini değil, Alanya`yı değil, Mississippi nehri değil, insanların kalbini cayır cayır yanan, kimselerin yaşamadığı bir çöle bağlamasını niyaz etmiştir. Allah`u Teala Hz. İbrahim`in duasını kabul etmiş, insanların hac mevsiminde akın akın Mekke`ye akmasını sağlamıştır. Bu Hz. İbrahim`in duasının kabul olduğunun en büyük göstergesidir\" dedi.

Program yapılan dua ile sona erdi. (A. Uğurlu - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir