• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Diyarbakır`ın 2013 Yılı İl Özel İdare  Toplam Bütçesi 90 Milyon TL
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR- Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak, hazırlanan İl Özel İdare 2013 Yılı Bütçe Tasarısının İl Genel Meclisine gönderildiğini söyledi. Vali Toprak 2013 yılı Özel İdare Bütçe Tasarısı ile ilgili olarak yaptığı açıklamada; 2013 yılı Diyarbakır İl Özel İdaresi Bütçe Taslağına göre gelir ve gider bütçe büyüklüğünün 90.milyon TL olduğunu belirtti.

 

Vali Toprak yaptığı açıklamada, \"Belirlenen bütçenin önceki yıllara göre önemli bir kısmının yatırım bütçesine verilmesi hedefleniyor. Taslağa göre 90.milyon TL`lik bütçenin yüzde 50.87 olan 45.milyon TL`si yatırıma ayrıldı.Yatırım bütçesinin 18.milyon TL`si eğitim yatırımlarına, 17.milyon TL`si köy yollarına, 5.milyon TL`si köy içme sularına, 1.milyon TL`si köylerin kanalizasyonuna, 790.bin TL`si tarımsal ve hayvan sulama suyu temini işlerine, 1.884.502 TL`si de her birinin bütçesinde yer alan toplam sermaye giderlerine ayrıldı.

 

Kurumların projeleri içerisinde Gıda Tarım ve Hayvancılık kapsamında Teknik Arıcılığın Geliştirilmesi, Diyarbakır Karpuzu, Antep Fıstığı Aşılaması, Sosyal Dönüşüm Ve Suni Tohumlama Projeleri, Gıda Kontrol Numune Aracı Alımı Projeleri bulunuyor.

 

Orman Fidanlık Müdürlüğü çalışmalarında fidan üretimi ile yol güzergâhlarının ağaçlandırılması ve badem, fıstık gibi ürünlerin üretiminin yaygınlaştırılması projeleri bulunuyor.

 

Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü kapsamında sokakta çalışan çocukların ihtiyaçlarının karşılanması, Benim Evim Güzel Evim Projesi ile hizmet kalitesini geliştirme projeleri bulunuyor.
Sağlık İl Müdürlüğü için sıtma savaş ve haşere mücadelesi ile tam donanımlı ambulans alımı yer almaktadır.

 

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğüne Seyrantepe Spor Kompleksi Tesisinin Sentetik Yüzeyli Futbol Sahası Işıklandırması, Vali Ahmet Cemil Serhatlı Spor Tesisinin Bakım Onarımı, Seyrantepe Spor Kompleksi Yüzme Havuzu ve Sulama Deposu Jeneratör Alımı, amatör spor kulüplerine spor malzemesi alımı ile Kültür Müdürlüğü`nün eski eser alım ve onarımları da 2013 yılı bütçe kapsamına alınmıştır\" dedi.

 

11 adet içme suyu şebeke yapımı, 29 adet sondaj, 17 adet içme suyu tesis bakım ve onarımı, 6 adet kanalizasyon şebekesi, 2 adet hayvan içme suyu onarımı, 1 adet hayvan içme suyu göleti yapımı, 8 adet sulama suyu tesisi ( kanal-kanalet ) işlerinin büyük çoğunluğu bitirilmiş ve devam eden işler de yine aynı şekilde bitme aşamasına getirilmiştir\" dedi.

 

Öte yandan Vali Toprak, 2012 KÖYDES bütçesinden 36 Km 1. Kat asfalt, 160 Km 2. Kat asfalt, 159 Km Stabilize ( Üst Yapı İyileştirme ), 8 Km Ham Yol, 4 adet köprü ikmal, 5 adet sanat yapısı ( büz-menfez ), 0.8 Km köy içi parke, 292 Km onarım işlerinin yanı sıra16 adet içme suyu şebeke yapımı, 19 adet içme suyu tesis bakım onarımı, 15 adet sondaj yapım işlerinin büyük çoğunluğunun bitirildiğini ve devam eden işlerin bitme aşamasına getirildiğini ifade etti. (Osman İçli-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir