• DOLAR 32.561
  • EURO 34.881
  • ALTIN 2424.154
  • ...
Bir Müslüman Daha FBI`ın Tuzağına Düştü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

New York`ta Amerika Merkez Bankası binasını bombalamayı planlamakla suçlanan bir kişi tutuklandı. Zanlının Ocak ayında Amerika`ya gelen 21 yaşındaki bir Bangladeşli olduğu bildiriliyor.

Yetkililer, zanlının içi patlayıcı dolu bir minibüsü havaya uçurmak yoluyla intihar saldırısı düzenlemeyi planladığını açıkladı. Zanlının ayrıca Federal Soruşturma Bürosu FBI ajanları tarafından hazırlanan bir tuzağa yem olduğu da belirtildi.

öğrenci vizesiyle ABD’ye giriş yaptığı Ocak ayından itibaren izlemeye alınan Bangladeşli`ye, kimliğini gizleyen bir FBI ajanı sahte patlayıcı sağladı.

FBI ajanları, Nafiz adındaki öğrencinin aralarında New York Borsası olmak üzere birden fazla hedefi gözden geçirdiğini savundu.

Yetkililerin açıklamasına göre zanlı, ilk önce bombayı yapmak için malzeme aldı, daha sonra gizli ajanlar tarafından kendisine verilen sahte bombaları, hedef seçtiği Merkez Bankası binası önünde patlatmaya çalışırken yakalandı. FBI şüphelinin hiçbir zaman tehdit oluşturmadığı güvencesi de verdi.

FBI tarafından kurulan ve sahneye konan bir senaryoya yem olan Bangladeşli öğrencinin suçlu bulunması durumunda 25 yıl hapis yatabileceği bildiriliyor.
 

Dünya Bülteni

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir