• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
AB Ülkelerinde Genel Greve Gidiliyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Avrupa Sendikalar Konfederasyonu`nun Brüksel`de yaptığı toplantı sonrasında, tüm AB ülkelerinden yapılan kesintilere karşı, 14 Kasım`da gösteriler yapılacağı açıklandı.

Avrupa Sendikalar Konfederasyonu, ekonomik krize karşı AB hükümetlerinin uyguladığı kemer sıkma politikalarına karşı ilk kez tüm AB ülkelerinde ``seferberlik günü`` ilan etti.

14 Kasım`daki gösteriler bazı ülkelerdeki genel greve denk gelecek. Portekiz`deki en büyük işçi sendikası CGTP 14 Kasım`da genel greve gideceğini geçtiğimiz haftalarda duyurdu. İspanya, Malta ve Kıbrıs Rum Kesimi`nde de bu tarihlerde genel grev yapılması öngörülüyor.

İspanya`daki CCOO ve UGT sendikalarından basına verilen bilgilerde, genel grev için 14 Kasım tarihinin seçildiği ve gelecek cuma günü sendikalar içinde yapılacak komite toplantılarından sonra grev çağrısının resmen duyurulacağı bildirildi.

İspanya`da sağ görüşlü hükümete karşı son olarak 29 Mart tarihinde genel grev yapılmıştı. 14 Kasım`da bunun tekrarlanması halinde İspanya tarihinde ilk defa bir yıl içinde iki genel grev gerçekleşmiş olacak.

Bu haberler de ilginizi çekebilir