• DOLAR 32.369
  • EURO 34.964
  • ALTIN 2325.646
  • ...
Van Basınından Öne Çıkan Başlıklar
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN- Van`dan yayın yapan gazete ve yerel haber sitelerinden bazı haber başlıkları şu şekilde:

 

VAN OLAY GAZETESİ: Okulda Korkunç İddia, Yetkililer İse Sessiz
Yeni eğitim sezonuna girilmesiyle beraber okullarda birçok sıkıntının baş gösterdiği Van`da bir ilköğretim okulunda sekiz yaşında bir kız çocuğuna tecavüz edildiği iddiası velileri okulun bahçesine döktü.

Kurban; Allah`a Yalvarış ve Yaklaşmadır
Kurban Bayramı`nın yaklaşması nedeniyle Van İl Müftüsü Nimetullah Arvas bir basın toplantısı düzenledi.

Muhtaç Ailelerin Konutları Teslim Edildi
Van Valiliği Sosyal Dayanışma Vakfı tarafından TOKİ`den teslim alınan konutların anahtar teslimi vali Yardımcısı Mehmet özel tarafından muhtaç ailelere teslim edildi.

\"Köyümüzde Sürekli Kalacak Bir İmam İstiyoruz\"
Köy ziyaretleri kapsamında Van`ın Gürpınar ilçesine bağlı Üçgen Köyü`nü ziyaret eden Van Köyleri Dayanışma Derneği yetkililerine bilgi veren Üçgen Köyü Muhtarı köylerinin dere yatağında yer aldığını bu sorunun çözülmesi gerektiğine vurgu yaptı.

 

BÖLGE GAZETESİ: Bostaniçi TOKİ`de anahtar teslimi yapıldı
Van Bostaniçi beldesinde yardıma muhtaç aileler için Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından yaptırılan konutlarının anahtarı törenle teslim edildi.
Öğrenci Kaçırma İddiası Velileri Tedirgin Etti
Van`da Kevenli İlköğretim Okulu`nda bir kız öğrencinin kaçırıldığı iddiası velileri tedirgin etti.

 

GAZETE VAN: Ak Partili Karabıyık`tan Akgül`e Sert Tepki
Karabıyık, Akgöl`ün Van`a veya farklı bir şehre 1 yılda veya 5 yılda bir olsa yaptığı ziyaretlerde hep bardağın boş tarafını gördüğünü, bu durumun sadece Akgül için değil parti genel başkanları için de aynı olduğunu söyledi.

Vali Karaloğlu`ndan Açıklama
Dün ve bugün bazı basın yayın organlarında Erciş ilçesindeki okullarda `Atatürk ve Cumhuriyet tabelaları İndi` haberleri ile ilgili olarak Van Valisi Münir Karaloğlu bir açıklama yaptı.

 

PRESTİJ: Kürtçe kitaplarda artış oldu
Van`da bazı okullarda Kürtçe`nin seçmeli ders olarak okutulmaya başlaması, Kürtçe kitap satışlarında artışa sebep oldu.
Alan Yok!
Van Ziraat Odası Başkanı Lütfü Özgökçe, geçen yıllara oranla artan saman, ot ve yem fiyatları karşısında üreticilerin çaresiz kaldığını belirterek, \"İlimiz küçükbaş hayvan sayısı bakamında Türkiye`de 2 milyon 300 bin sayı ile ilk sırada yer almaktadır. Ama girdi maliyetleri üreticinin belini büküyor\" dedi.

 

VAN SESİ: AÇLIK GREVLERİNE ÇÖZÜM İSTİYORUZ
İnsan Hakları Derneği (İHD) Van Şubesi ile Tutuklu ve Hükümlü Yakınları Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (Tüyad-Der) Van Şubesi, düzenledikleri ortak basın açıklaması ile cezaevi koşullarına tepki gösterdi. (Fırat Arslan-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir